Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 29 mei 2016

Sneewerk van Marken - Wit Dokie (halsdoekje) vervolg E cursus

Heerlijk ik ben weer begonnen met de Marker cursus, wat heeft het gekriebeld om hier weer aan te werken. Het begin is er, de open zoom is klaar, nu komt het sneewerk, lijkt moeilijk maar dat valt best mee. Verschillende steken komen ook voor in het Hardangerwerk, zij het dat het verschilt in het aantal draden. Ik heb 16 draads linnen genomen met het brilloepje lukt dit wel, ongelooflijk dat de oude dokies op veel fijner linnen zijn gemaakt. Het oude dokie wat ik bezit is 22 draads, maar er zijn er nog veel fijner. Dit is het begin.Het oude dokie, zo gaat het worden.

Zover zijn mijn vorderingen, het sneewerk (knippen) komt het laatst, weer een open randje en de initialen.

Fijne zondag, Jessie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...