Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 24 juli 2016

Akertjes voor Dokie.

Al is mijn Dokie klaar er ontbreken wel de akertjes, die wilde ik graag maken maar ik had niet genoeg handgaren hiervoor. Bij Margreet van de Ecursus van Marken kon ik ze nog wel kopen maar volgens haar ging het niet door de brievenbus. Dat hield in dat ik 10 euro moest betalen voor garen en porto kosten, dat vond ik belachelijk. Na een telefoontje met Sabine (Naald & Draad) heeft zij mij haar klosje van de workshop opgestuurd, paste wel door de brievenbus en ik hoefde er niets voor te betalen. Dat is super lief van haar!
Het Dokie wordt gebruikt met trouwen, Pinksteren en Belijdenis.
In 2009 was de workshop van de Knottedoek en akertjes bij Sabine, deze staat ook op mijn blog, mijn naslagwerk opgezocht en begonnen.

Het begin, knoopjes maken.

Een gedeelte van de knoopjes.

De stomp, hier worden de slierten met knoopjes aan bevestigd.

Nu zal je wel denken wat is dit, maar aan de akertjes worden gouden hangertjes bevestigd, deze bezit ik niet, maar wat een geluk bij mijn wekelijkse gang naar Action vond ik deze oorbellen voor 0,99 ct, Peter heeft het gedemonteerd en mijn akertjes eraan bevestigd, ziet het niet goed uit?
Zo ziet het uit aan het Dokie voor de pronkrol, na 2 weken knoopjes maken ben ik toch wel trots op het resultaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...