Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 1 juli 2019

Mijn tuin op zes hoog

Eindelijk is er in mijn tuin weer van alles te zien, ik zal een kleine rondleiding geven.

Dit is de pruimenboom die dit jaar voor het eerst in bloei stond, heel verrast was ik en zeker toen ik na enkele weken dit zag.

En kijk er hangen waarachtig kleine pruimen aan.

Nu zien ze er zo uit, alleen hangen er nu nog maar 5 stuks aan. De storm van weken geleden heeft heel veel verwoest, natuurlijk vielen er ook af ,ze hingen in trosjes meestal van 2 en deze zijn door de harde wind tegen elkaar gebotst. Het resultaat ze kregen bruine plekken en werden rot, hopelijk kan ik nog een paar rijpe vruchten laten zien. Denk dat ik deze boom maar aan iemand geef met een tuin want dit is jammer. Bij een Zuidwesterstorm krijgt hij de volle laag.  

Maar gelukkig groeit er toch nog genoeg in mijn tuin, vorig jaar waren de sla plantjes een groot succes. Dus dit jaar weer een herhaling.

De sla plantjes staan links en rechts in een pot, verder wat stekjes van mijn vijgen en potjes waarin de mini komkommer is gezaaid.

Twee weken later.

Heb nu al 4 x kunnen oogsten, heerlijk!

De vijgen zitten weer vol met vruchten, in het najaar ga ik (Peter) ze robuust tot aan de grond afzagen. Ze worden veel te hoog, kom er dan niet meer aan om ze te plukken. Nu zal je wel denken kan dit, ja hoor deze zijn oersterk ze lopen dan weer op nieuw uit. Jaren geleden was mijn eerste vijg in een strenge winter bevroren en hadden we deze al af gezaagd. Moest alleen naar nog de groene afval gebracht worden. Zoals dat gaat werd dit altijd uitgesteld, wat zag ik op een goede dag hij was toch weer uit gelopen. Inmiddels staan er 3 bomen en daar haal ik altijd stekken af om er iemand een plezier mee te doen.

Goudsbloem is overwinterd door de zachte winter.Zo mooi, is van wildzaad.

De clematis, 10 jaar geleden van zoon Marco gekregen, het mooie is dat ze ook geschikt zijn voor een boeket. Je ziet ze nu steeds meer in boeketten in de bloemenwinkel, ze houden wel 3 weken!

Grote Gerbera bloeit al 6 weken, gekocht in Genk ons Belgisch buurland.Dit is voor mij genieten, als nog iedereen slaapt vroeg in de morgen een gangetje langs al dat moois!


1 opmerking:

  1. Zes hoog, en dan zoveel leuks op je balkon! Geweldig toch! Ik hoop dat je pruimen rijp worden!!En je er van kunt genieten!
    Ik ben ook een echte tuin liefhebber!

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...