Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!maandag 5 augustus 2019

Langzaam wordt de draad weer opgepakt

Eindelijk is de draad weer opgepakt, na de operatie aan mijn pols bleef ik zitten met een fikse zenuw beschadiging. Gelukkig heb ik hier heel goede medicatie voor gekregen, deze zorgt dat de pijnprikkel niet wordt door gegeven aan de hersenen. Dus dacht ik dat zit wel snor, ware het niet dat ik nog met een dubbele nekhernia zit, waarvoor ik nog steeds fysio therapie krijg. Komt er nog bij dat mijn therapeut per 01-09-2019 met pensioen gaat. Dit vind ik nog het ergst van alles, heb er helemaal geen zin in om naar een nieuwe therapeut te gaan, bij deze ben ik al meer dan 20 jaar wekelijks in behandeling. Wil proberen of ik zonder kan ( al zegt een stemmetje van niet). Het handwerken heeft me letterlijk en figuurlijk genekt, maar het is wel mijn passie en ik ga door !
Terug te komen op de draad is opgepakt, ben weer heel langzaam gaan handwerken. Eerst heb ik een klein vierkant dekentje gebreid voor op de bank waar ik altijd zit. Het is klaar met hier en daar een foutje, breien is niet zo mijn pakkie an. Nu ben ik ook weer begonnen met wat lapjes van mijn pronkrol, deze moet nu toch eens af. Gelukkig heb ik het Souvenir van mijn leven genoemd. Het maakt toch ook niet uit hoelang je er over doet.

Marker rood schoollapje

Marker randjes ben ik nu aan begonnen

Dan natuurlijk mijn tuin, deze vraagt toch altijd je aandacht wat betreft verzorging. Elke dag water geven, elke week mest en de uitgebloeide bloemen of bladeren verwijderen. Maar je wordt dan wel beloond met prachtige bloemen en/of vruchten en groenten. Heel vervelend is dat er hier ontzettend veel duiven zijn, die altijd het liefst hun eieren willen leggen tussen of op mijn planten. Heel vroeg in de morgen (ze verraden zich altijd zelf) zitten ze ergens te roepen op hun partner. Door het geluid wat ze maken herken ik dat ze ergens lekker zitten. Als door de bliksem getroffen vlieg ik mijn bed uit om ze weg te jagen. Maar een kwartier later zijn ze er alweer, dus zie je ergens satéstokjes of andere dingen tussen de planten staan dan weet je dat dit is als afweer! Dit zijn de planten aan de voorkant, zie je de prikkers staan ? Hierin hadden ze gezeten waardoor veel bloemen waren afgebroken.Canna, dit is een bol die je in het voorjaar in pot of tuin kunt planten

Canna wordt heel hoog, deze is al 1.60 hoog. 

Mini komkommer, voor het eerst gezaaid in de volle grond van de bak, een is groot genoeg om te plukken.

Ze groeien zo hard dat ze zich aan de takken van de vijg hebben gehecht!

De vijgen rijpen snel door het warme weer, ze smaken heerlijk !Dit zijn asters een van mijn lievelingsplanten, de eerste keer in pot gezaaid. Er beginnen zich al knoppen te vormen.

Ze groeien goed, hopelijk zijn het gemengde kleuren. De pruimenopbrengst heeft zich beperkt tot 4 stuks. Door de harde voorjaarstormen zijn ze eraf of behoorlijk beschadigd geraakt. In het najaar geef ik hem aan mijn broer die heeft een grote tuin, hopelijk doet hij het daar beter.

8 opmerkingen:

 1. Verandering is soms vervelend om aan te wennen. Ik houd daar ook niet zo van. Soms pakt het ook beter uit. Wie weet. Sterkte!
  Knap om zo te handwerken en te tuinieren. Ik ben ook ooit aan mijn pols geopereerd, maar had er maar een paar maanden last van gelukkig.
  Veel plezier met handwerken, het wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je de draad weer oppakt, altijd moeilijk. Knap dat je toch doorzet en probeert te blijven handwerken en bloggen. Heel veel sterkte met je verdere herstel en met het vinden van een nieuwe goede therapeut.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je de draad weer op kunt pakken, rustig aan wel he. Wat staan je planten er buiten prachtig bij, fijn dat je daar zo,n plezier aan hebt.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je planten zijn erg mooi. En mooie nieuwe lapjes voor je pronkrol. Die wil ik dit najaar ook weer op gaan pakken. Sterkte met alles en het eventueel vinden van een nieuwe therapeut. Ik vind h get erg knap dat je nog steeds zoveel doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I am so sorry you lost your therapist, I do hope you can find someone who will be just as good.
  Lovely stitching, beautiful floral photos.

  Catherine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een narigheid allemaal. Hopelijk gaat het nu weer en kun je het borduren weer redelijk goed oppakken. Je balkon ziet er prachtig uit, je hebt ook echt groene vingers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor je reactie op mijn blog, gelijk dus ook even bij jou gekeken. Mooie Marker randjes ben je aan en maken en je tuin op 6 hoog is een genot om naar te kijken.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat het intussen beter gaat! Heeft gewoon tijd nodig, dat zie je wel!

  Prachtig is je balkon!

  Tot de volgende keer, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...