Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 31 augustus 2019

Elke dag een draadje is na jaren....

Elke dag een draadje is bij mij nu echt wel van toepassing, was ik bezig met de randjes van Marken kom ik tot mijn grote verbazing dit lapje tegen. Het borduurwerk wat op het Bruidsrijglijf wordt gemaakt, voor de meesten wel bekend dat ik dit gemaakt heb. Dit lapje is ook voor de pronkrol opgetekend en wel, helemaal vergeten dat ik dit had. Nu kon ik de verleiding niet weerstaan en ben eraan begonnen, ik vind dit heel leuk werk om te doen. Hier zie je het begin:


Het is nog niet veel wat ik gedaan heb maar ik moet de tijd doseren, kon ik eerst uren achter elkaar borduren nu gaat dit niet meer. Jammer, maar het kan niet anders, maar ik heb wel nog wat kunnen tuinieren. De duiven hadden me behoorlijk het leven zuur gemaakt, let ik even niet op, zitten ze gezellig midden in mijn bak met asters. Alle bloemen waren afgebroken, dus heb al mijn vaasjes maar gevuld. Vind ze zo mooi, prachtige kleuren maar in de vaas houden ze niet lang.Enkele weken geleden hebben we flink opgeruimd, soms is dat nodig, de overbodige spullen hebben we naar de kringloop gebracht. Toch maar even binnen lopen en wat zag ik daar staan? Dit mooie tafeltje, was al lang op zoek naar een rond tafeltje voor op het balkon, het huidige was vierkant en het was net iets te diep. het hinderde met er langs te lopen.  
                                              
Dit is zo mooi, iedereen zegt dat het jammer is voor buiten, als je goed kijkt zie je dat het in acht punten is gelegd. Daarom kleurt het hout altijd anders, de poten buigen naar het midden waaronder nog een klein plankje is. Soms heb je van die dagen dat je iets tegen komt wat je al heel lang wilt hebben. Was naar het ziekenhuis geweest voor controle zag ik in het tijdschriften winkeltje dit tijdschrift liggen. In het Engels was het allang te koop, maar dit was in het Nederlands!


Dit is mijn favoriete tuinier die elke week een tuin programma presenteert op BBC 2 als je van tuinieren houdt moet je dit beslist kijken. Echt genieten en heel leerzaam! Bij de plaatselijke Aveve liep ik tegen deze pot met Echinia's in drie kleur varianten voor 5.90 euro, dat is niks. In andere tuincentrums betaal je voor een plant 12,00 euro


Het is leuk om positieve mensen in je buurt te hebben. Wees er zelf één!


3 opmerkingen:

 1. Oh my the stitching is beautiful.
  I love the flowers so pretty, the table is a great find.
  I like the looks of magazine.
  Your sitting area is lovely.

  Catherine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het prachtige lijfje, ik herken het nog. Een mooi tafeltje, hopelijk kan het tegen vocht of zet je 'm dan binnen? Prachtig is je balkon. Mooie kleuren van de echinia's en voor een gunstige prijs, dat is ook leuk! Naar Monty (dat is 'm toch?) kijken wij ook graag. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willy, als de zomer voorbij zet ik het binnen. Heb wel gemerkt dat er een soort lak laag op zit. Er komen geen water vlekken op!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...