Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 16 december 2012

Kerstversieringen

Het is nu tien jaar geleden dat ik op het idee kwam om handwerkjes voor de kerstboom te maken Nordic needle, vooral de hardangertechniek omdat we daar toen erg mee bezig waren. Bij  in de catalogus had ik glas facet geslepen hangers gezien, in druppel, diamant, hartjes, ovaal en vierkante vormen. Dit leek me heel geschikt voor het hardanger borduurwerk omdat het open werk is, hier heb ik een jaar met veel plezier aan gewerkt. Daarna volgden elk jaar weer nieuwe kreaties in kruissteek of een andere techniek, de kerstboom is elk jaar anders mede doordat ik veel ervan heb weg gegeven en weer nieuwe heb gemaakt.


Het kerstmannetje en de ster zijn door Morgan en Liam onze kleinzonen uitgezocht voor hun kerstboom thuis, dit doen ze elk jaar.

De lamp heeft Marco onze zoon versierd met witte spiralen gekocht bij Intratuin, deze kan je uit elkaar trekken en in elke stand brengen zoals je zelf wilt. Het is weer iets anders en je kan er veel aan kwijt.

Het hart aan de voordeur heb ik nog voorzien van stoffen hartjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...