Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 16 december 2012

Kerstversieringen

Het is nu tien jaar geleden dat ik op het idee kwam om handwerkjes voor de kerstboom te maken Nordic needle, vooral de hardangertechniek omdat we daar toen erg mee bezig waren. Bij  in de catalogus had ik glas facet geslepen hangers gezien, in druppel, diamant, hartjes, ovaal en vierkante vormen. Dit leek me heel geschikt voor het hardanger borduurwerk omdat het open werk is, hier heb ik een jaar met veel plezier aan gewerkt. Daarna volgden elk jaar weer nieuwe kreaties in kruissteek of een andere techniek, de kerstboom is elk jaar anders mede doordat ik veel ervan heb weg gegeven en weer nieuwe heb gemaakt.


Het kerstmannetje en de ster zijn door Morgan en Liam onze kleinzonen uitgezocht voor hun kerstboom thuis, dit doen ze elk jaar.

De lamp heeft Marco onze zoon versierd met witte spiralen gekocht bij Intratuin, deze kan je uit elkaar trekken en in elke stand brengen zoals je zelf wilt. Het is weer iets anders en je kan er veel aan kwijt.

Het hart aan de voordeur heb ik nog voorzien van stoffen hartjes.

16 opmerkingen:

 1. Jessie dat ziet er allemaal weer heel mooi en verzorgd uit. Het engeltje in de hardangertechniek heeft mijn hart gestolen.

  Fijne feestdagen.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jessie wat laat je veel mooie kerstversierinkjes zien. De hardanger werkjes waren ook al zo prachtig!
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heel mooi uit met al die zelfgemaakte hangers. Zo is het helemaal je eigen unieke kerstboom.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jessie, ik zag een buitengewone, een bijzondere, een aparte, een enig mooie kerstboom,proficiat.M.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk allemaal Jessie, super en fijn dat je het ons laat zien. Zo zien we overal verschillende bomen, ik wens je fijne feestdagen en een super goed gezond, gezellig en borduurvol 2013 te.

  Liefs Joze

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een idee om je hobby techniekjes in de kerstboom te hangen, komt vast elk jaar weer wat bij...............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jessie, hele mooie kerstversieringen.Vooral die hardanger is erg mooi.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn echt juweeltjes bij. Wat maak jij prachtig werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! Leuk idee om zo de kerstboom te versieren.

  Fijne dagen, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn versiersels op trots op te zijn. De kleinzonen hebben mooie keuzes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie zelfgemaakte kerstversieringen heb je, daar mag je best trots op zijn, mijn mond valt open bij het zien van al dat moois dat jij al gemaakt hebt! En dan die hardangertjes zijn SUPER! Kortom, alles is heel mooi!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig wat een prachtige dingen heb je allemaal gemaakt! Ik ben er weg van en hoop het komende jaar ook zulke mooie creaties te leren maken! Geniet van deze schitterende boom en van al de andere sfeervolle creaties, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lida, misschien volgend jaar voor de kerstboom, wat patroontjes betreft kan je op me rekenen.

   Verwijderen
 13. Prachtige versieringen voor de kerstboom ik hou er van. Komend jaar ook maar eens mijn kerstsokken af maken van BBD
  Prachtig hardanger geweldig mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie kerstsfeer heb je in je huis gecreëerd met al die prachtige gehandwerkte dingen. Ik kijk mijn ogen uit!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om een kerstboom met eigen gemaakte versierselen te hebben. Heel origineel. En ook prachtig gemaakt. Gefeliciteerd.
  Ik wens je een heel goed Kerstfeest...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...