Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 23 december 2012

Kerstviering met de vrijdaggroep

Nu was de vrijdaggroep aan de beurt, de spelregels zijn hetzelfde de groep is wat kleiner deze dames zijn bijna allen vanaf het begin erbij, dus al 14 jaar lief en leed gedeeld. In deze groep zijn er de laatste maanden vervelende dingen aan de hand, de echtgenoten van Aad en Elly zijn allebei getroffen door de vreselijke ziekte kanker. Mia is voor de tweede maal aan haar knie geopereerd, zij kwam nu weer voor het eerst na 2 maanden afwezigheid en is nog volop aan het revalideren. Trudy had gisteren de uitslag van haar specialist (zij was al maanden doodmoe, het lopen ging steeds slechter) het blijkt dat ze een auto immuunziekte heeft, haar spieren worden als het ware opgegeten door de grote hoeveelheid enzymen die in haar bloed zijn. Geweldig dat deze dames de kracht hadden om op de kerstmiddag aanwezig te zijn en nog de tijd hebben gevonden om wat leuks te maken. Elly, Aad, Mia en Trudy geweldig ik heb veel respect voor jullie, we zijn in gedachten bij jullie ons rest alleen om jullie heel veel sterkte te wensen.

Hier liggen de pakjes mooi ingepakt te wachten.
Naaietui, schitterend gemaakt door Aad.


Buiten en binnenkant, hier kan je alles in kwijt, naalden, garen schaartje enz.

Handige tas met prachtig hardanger borduurwerk gemaakt door Trudy.


Natuurlijk weer met koffie/thee en heerlijk gebak, hier was het ook weer een geslaagde middag, dames bedankt voor jullie ongelofelijke inzet en ik hoop dat jullie nog lang naar onze club kunnen komen!

Dit is mijn laatste blogje dit jaar, ik wil iedereen bedanken voor de lieve reacties, ook de anonieme lezers  mijn blog wordt druk bezocht hier doe je het voor. Ik wens julie allen een Sfeervol Kerstfeest en een gezond Kreatief 2013.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...