Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 16 mei 2013

Een week met verrassingen

Afgelopen week was er een met aangename verrassingen, allereerst kreeg ik een email van een docente in textiele werkvormen. Ze had mijn blog gelezen en had wat vragen aan mij en vertelde dat ze een studie deed in Nederlandse taal en letterkunde, ze was nu bezig met een scriptie over een roman waarin wit op wit borduren voorkomt o.a. voor een doopkleed en doodshemd. Zij maakt een analyse van de betekenis van wit op wit borduren in het verhaal, mijn belangstelling was meteen gewekt vooral omdat ik een doodshemd bezit. De titel is Agaat en geschreven door Marlene van Niekerk uit Zuid Afrika waar de roman zich afspeelt in de laatste helft van de vorige eeuw ten tijde van de apartheid. Natuurlijk heb ik het boek gekocht, als ik het gelezen heb kan ik er meer over vertellen het maakt me erg nieuwsgierig.

Op de maandagclub werd ik verrast door Marianne zij was in Marken geweest en had voor mij een rouwmutsje mee gebracht. Wat was ik hier blij mee want van de Marker klederdracht ben ik een groot liefhebber. Marianne nogmaals bedankt het staat al bij mijn verzameling.

Thuis gekomen lag dit in de brievenbus, mijn nichtje verraste me hiermee!
 


Vond het leuk om nog wat lavendelzakjes te maken in de vorm van een pakketje, leuke stofjes bij elkaar gezocht, aan elkaar naaien, vullen met lavendel, strikje erom een leuk bedeltje of kaartje eraan, en voila weer een leuk cadeautje.Zover ben ik met de achterkant van het Markertasje, waar ik nu aan bezig ben word een levensboom, dan komen er nog pauwen op en andere invullingen.


Dit is gemaakt door Annie van de maandagclub, briletui en toilettas, zo mooi gedaan dat ik jullie dit wilde laten zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...