Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 4 mei 2013

Eindelijk

Eindelijk hier ben ik weer, heb een paar drukke en vermoeiende weken achter de rug met van alles en nog wat. Maar gelukkig we hebben eindelijk lente, wat hebben we daar lang op gewacht en ons uitzicht veranderd van week tot week, kijk maar.

Dit was vorige week.

Deze een week later.

Naast onze voordeur.

Er kwam ook niet veel uit mijn handen maar ik kan jullie toch weer iets laten zien. Onlangs had ik twee boeken gekocht hierdoor krijg je wel  inspiratie, super leuke patroontjes staan erin.Dit is een van de vele patronen, het lijstje had ik gekocht bij Intratuin het is van Claire en Eef, stitchers room heb ik erop gezet het hangt op de deur van mijn handwerkkamer.


Deze lapjes lagen nog altijd te wachten om in elkaar gezet te worden.


Zo is het geworden, de lapjes naai ik met de hand aan elkaar hierdoor kan je secuurder werken. Op de naden heb ik een siersteek gemaakt.Nu dit boek wat me zit uit de dagen, er staan schitterende patronen in van allerlei kantjes en er ligt ook nog altijd mijn pronkrol te wachten op aanvulling. Ik ga er een lapje voor maken met verschillende kantjes, maar eerst moet mijn Marker tasje nog klaar. Ik zat te dubben om de achterkant anders te maken, nu ik ben eruit, als ik wat verder ben dan zal ik er iets van laten zien.

12 opmerkingen:

 1. Fijn hè, dat het eindelijk voorjaar is.
  Je kussentje is prachtig geworden. Ben het met je eens, als je dat met de hand doet, kun je veel secuurder werken dan op de naaimachine.
  Ik ben bijna jaloers, wat een prachtige boeken heb je!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jessie, het zijn leuke patroontjes, groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk eindelijk lente!
  Ja die boeken puilen uit van ideetjes, ik heb ze hier ook en geniet ervan.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke fotoreportage van jouw uitzicht. Laten we maar genieten van het mooie weertje. Succes met al je werkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jessie bij ons komt ook alles uit en elke morgen zie ik weer nieuwe dingen ontspringen, ik vind het heerlijk dat de zon schijnt. Ons uitzicht is ook zo mooi met allemaal bomen waar nieuw blad aan komt, de jonge eendjes in de vijver, de waterhoentjes die op het nest zitten en druk zijn hun nestje goed bij te houden. Ik voel me herboren als de zon schijnt op mijn lijf en krijg dubbele energie. Fijn dat je weer terug bent op aarde!!!!!!
  Geniet van elke zonnestraal. Fijne zondag toegewenst en de lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat het wat warmer en zonniger is geworden in Nederland, maar ook in Zuid-west Frankrijk. Al zitten we hier dan 100 km. boven Spanje de nachten zijn nog koud en overdag hebben we een graad of 15 à 18. Vandaag ZON en misschien wel 20° C.
  Je 4 lapjes zijn prachtig samen tot een kussentje vervaardigd. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi uitzicht heb je. Heerlijk eindelijk lente. Je kussentje is ook erg mooi geworden. Het nadeel van zulke mooie boeken is, dat je zoveel inspiratie krijgt, dat je alles wel wil maken. Geniet er maar van.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja heerlijk eindelijk Lente !
  Je kussentje is prachtig.
  groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, de natuur die nu zo snel verandert!
  En je kussentje, dat is gewoon WAAUW! Ongelooflijk mooi! Je hebt prachtige boeken gekocht en dat hartje zie ik ook wel zitten op je deur :)
  Benieuwd naar je andere lopende projecten om ze binnenkort te zien.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verschil jou foto's van het uitzicht. Eindelijk lente!!! Een beetje warmte kunnen we wel gebruiken. Ondanks daqt je het druk hebt gehad, is er toch het een en ander gemaakt. Het boek kwamme bekent voor. Keek in de kast... ja ik heb he ook. Erg leuke patronen staan er in. Die met de kantjes lijken me ook erg leuk. Zo'n soort "zweimel" boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kussentje is beeldschoon geworden !!! Ik ben altijd al bang geweest om aan zoiets te beginnen , want ik kan niet met een naaimachine overweg, maar nu ik zie dat het ook met de hand kan ..... Zijn de lapjes allemaal van dezelfde aantal draden per cm ?
  Werkelijk shitterend !!!

  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Patti, de lapjes zijn van verschillende aantal draden per cm. Ik neem wat ik voorhanden heb,als het geborduurde klaar is maak ik een mal waarbij de naad erbij is gerekekend.Dan leg ik het precies zodat het borduurgedeelte in het midden ligt.Naai ze dan aan elkaar en zorg dat je op een lapje wel op de draadlijn borduurt.Hierna kan je op deze lijn een siersteek maken. Veel succes ermee!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...