Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 4 mei 2013

Eindelijk

Eindelijk hier ben ik weer, heb een paar drukke en vermoeiende weken achter de rug met van alles en nog wat. Maar gelukkig we hebben eindelijk lente, wat hebben we daar lang op gewacht en ons uitzicht veranderd van week tot week, kijk maar.

Dit was vorige week.

Deze een week later.

Naast onze voordeur.

Er kwam ook niet veel uit mijn handen maar ik kan jullie toch weer iets laten zien. Onlangs had ik twee boeken gekocht hierdoor krijg je wel  inspiratie, super leuke patroontjes staan erin.Dit is een van de vele patronen, het lijstje had ik gekocht bij Intratuin het is van Claire en Eef, stitchers room heb ik erop gezet het hangt op de deur van mijn handwerkkamer.


Deze lapjes lagen nog altijd te wachten om in elkaar gezet te worden.


Zo is het geworden, de lapjes naai ik met de hand aan elkaar hierdoor kan je secuurder werken. Op de naden heb ik een siersteek gemaakt.Nu dit boek wat me zit uit de dagen, er staan schitterende patronen in van allerlei kantjes en er ligt ook nog altijd mijn pronkrol te wachten op aanvulling. Ik ga er een lapje voor maken met verschillende kantjes, maar eerst moet mijn Marker tasje nog klaar. Ik zat te dubben om de achterkant anders te maken, nu ik ben eruit, als ik wat verder ben dan zal ik er iets van laten zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...