Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 10 april 2014

Ik was er even niet

Ik was er even niet, of beter gezegd mijn pc was er even niet. Er moest een nieuwe Windows versie worden opgezet en is er meteen een groter geheugen op geplaatst want hij werkte de laatste tijd steeds langzamer. Gelukkig is dit weer voor elkaar ik kan tenminste weer bloggen, hier na is Peter dagen bezig geweest om alles te installeren en ook dat ik mijn foto's weer kan bewerken. Nu ik moet ook bekennen dat er van handwerken niet veel is om te laten zien, niet dat ik niets gemaakt heb, integendeel. Volgende maand vieren we ons 15 jarig bestaan en naar aanleiding hiervan maken we met een groepje een tafelkleedje of loper waarop onze namen worden geborduurd. Ieder heeft zijn eigen stof en voorkeur waar de namen op komen, zodra de naam klaar is wordt het door gegeven aan de volgende deelnemer. Als alle namen erop zijn kan elk zijn kleedje verder afwerken en daar heb ik dus aan gewerkt. Op de feestelijke dag wordt het dan in de lesruimte tentoongesteld zodat iedereen het kan bewonderen. Dus nog even geduld het beloofd weer een leuke dag te worden, met een heerlijke koffietafel en een uitgebreid koud buffet. Hiervoor hebben we elke maand gespaard om dit te bekostigen, rond de middag komt Sabine van Naald en Draad met haar winkeltje naar ons toe waar de dames zich nu al op verheugen.
De randjes zijn ook klaar, ik heb de kleuren wel anders gebruikt anders vond ik er te veel blauw in komen.

 
Voor de Pasen heb ik een klein borduurtje gemaakt voor mijn vriendin Trees die in het verzorgingshuis verblijft. Ik ga elke maand naar haar toe en ze is altijd weer blij en dankbaar als ze ons ziet. Onze vriendschap is weer net als vroeger, gelukkig zijn er nu enkele vrijwilligsters die met haar en enkele andere bewoners gaan wandelen of met hun een bezoekje brengen aan de plaatselijke supermarkt. Dan besef ik steeds weer hoe vanzelfsprekend wij alles vinden en hoe zij hiervan geniet om zelf wat te kopen in de supermarkt.
 
 
 
 
Hebben jullie ook zo genoten van ons prachtige voorjaars weer, wat is het toch elk jaar weer mooi als je alles weer ziet groeien en bloeien, de vijgen hebben van de zachte winter geprofiteerd de vruchtjes van vorig jaar groeien hard en er komen steeds nieuwe bij.


Ook de rozen en de hortensia's hebben al veel nieuw blad en zoals jullie kunnen zien doen de viooltjes het ook weer fantastisch. 
 
De Camelia bloeit nog steeds er zaten zoveel bloemen en knoppen aan dat de takken bogen door de zware bloemen.
 


 

19 opmerkingen:

 1. Ik miste je al maar ik ben zelf ook niet zo veel aan het bloggen momenteel. Wat heerlijk zo'n feest in het vooruitzicht! Gezellig samen handwerken en 's middags komt Sabine ook nog, geniet er van.
  Je balkon is schitterend, hier in het noorden komen de tulpen net in bloei. Na het warme weer en de buitjes zie je per dag de tuin groener en kleuriger worden. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. So sweet of you! I love the little Easter bunny ornament, it's beautiful. Your friend will love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jessie , je Randenlap ziet er ontzettend mooi uit, prachtig , en je paasborduurtje is snoezig !!
  Ik heb ook nog helemaal niks gedaan , loop nog 2 weken achter met de randjes ( longontsteking) maar vanmiddag hoop ik weer een paar steekjes te maken !
  Wat lijkt me dat ontzettend gezellig zo'n handwerkgroepje , hier in de buurt is niks te doen , niet eens een goeie handwerrkwinkel, pffft !!
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hè het voorjaar, lekker genieten van het mooie weer en een prachtige vriendschap. Mooie paasversiering maakte je voor je vriendin. Jouw randjeslap wordt ook mooi. Ik heb ook even getwijfeld over de kleuren maar heb toch het origineel aangehouden. Dank je voor je berichtje op mijn weblog... Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de computer het weer goed doet, Jessie!
  Wat leuk dat jullie handwerkclub al 15 jaar bestaat. En dat is ook wel een feestje waard!
  En je balkon ziet er mooi uit. Die van mij doet ook goed zijn best.
  Ben heel benieuwd straks naar alle borduurwerken die op het feestje worden getoond.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je randjes zijn erg mooi hoor, zeker met dat vrouwtje er tussen.
  En ja buiten is het heerlijk toch, dus ook lekker van genieten..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig, de computer werkt weer zoals jij het wil en je blog leeft weer helemaal op.
  Je randjes zijn erg mooi.
  Der voorjaarsbloemen blijven altijd aantrekkelijk. Ik geniet er altijd weer van.
  Hier zijn de narcissen aan het verleppen, maar de sering bloeit volop, evenals de eerste gele trosroosjes. Een waterval van gele kleuren. Prachtig. De pioenroos laat al zijn blaadjes vallen: erg vroeg dit jaar. De apple staat volop te bloeien. Ik ben echt een voorjaarsmens, ik ben dan ook in deze tijd geboren. Elk voorjaar is weer een feest!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke hanger voor je vriendin ! Fijn dat er veel vrijwilligers zijn, dankzij deze mensen kan er vaak net iets extra' s gebeuren met de mensen. Ik ben zelf activiteitenbegeleidster maar wij worden helaas ook weg bezuinigd omdat men vindt dat vrijwilligers dit ook kunnen, waar ik het natuurlijk niet mee eens ben !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je randjes zijn heel mooi geworden Jessie, je maakt ze naar eigen zin en dat doen de meesten met een persoonlijk resultaat, dat maakt het zo speciaal. En je cadeautje voor je vriendin is zo lief, dit zal ze zeker waarderen. We staan inderdaad niet genoeg stil hoe goed wij het nog hebben.
  De lente doet ook hier zijn best, heerlijk genieten, elke keer weer!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie randjes, echt genieten hè, dat voorjaar in de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat word je randjes merklap mooi
  Groetjes uit Zweden en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Jessie. Mooie randjes. Mijn man is al uren bezig om windows te vervangen. Maar het lukt niet zo erg en ik heb er geen verstand van.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou je was er dan misschien even niet,maar je hebt niet stil gezeten hooor! wat mooi allemaal! Ik ben echt weg van dat konijntje ♥ ja prachtig he alle kleuren buiten! echt genieten! fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie randjes heb je gemaakt en wat een leuk borduurwerk. De planten zijn zo mooi en alles staat al zo heerlijk in bloei.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie randjes en ook genieten van je andere foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi borduurtje voor je vriendin. Fijn voor haar en voor jou dat je haar regelmatig kunt bezoeken. Leuk dat jullie handwerkclub al 15 jaar bestaat. gezellig om zo samen te handwerken en elkaar te inspireren. Wat is je vijg ook prachtig. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je balkonnetje lijkt wel een enorme tuin, wat een schitterende bloemen! Enig dat schattige borduurtje voor je vriendin, natuurlijk was ze daar blij mee, zo lief! Hoop dat je hebt genoten van een zonnige Pasen (al is het hier nu weer grijs) en ik wens jullie allemaal veel plezier met de namenlap maken, zo leuk om dat samen te doen!
  Nog een fijne dag en groetjes aan Peter,
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel mooi het paasborduurtje voor vriendin Trees.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je vriendind zal zeker blij geweest zijn met jew paas borduurtje. Leuk dat jullie er zo'n uitgebreid feest van maken.Veel plezier voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...