Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 5 juni 2014

Bij gewerkte randjes en nog veel meer

De randen schieten nu aardig op, nog even en we zijn op de helft, ben benieuwd wat er nog allemaal gaat komen. zover ben ik nu.
 
De laatste 2 randen waren origineel in rood/blauw, ik heb ze in het rood gemaakt mijn hoofdkleur is rood en wil er niet teveel blauw in hebben.

Mijn Marker geurhanger is nu helemaal klaar, een klein beetje hebben jullie kunnen zien op de foto's van ons feest. Nu zien jullie wat meer details, dit is de voorkant.

Achterkant


 
Het geurzakje is verdeeld in 2 vakken zodat de lavendelvulling mooi verdeeld is.

Dit Hardanger kleedje heb ik niet zelf gemaakt, onlangs heeft een van onze zonen een huis gekocht. De eigenaresse was hoofd van een kleuterschool en overleden, de erfgenamen hadden dit achter gelaten, dus meegenomen en een sopje gegeven. Het is mooi gemaakt en afgewerkt, dit kan je toch niet weg gooien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...