Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 15 juni 2014

Een nieuw klein project en randjes

De randen van vorige en deze week zijn klaar, van vorige week heb ik andere gemaakt ik vond ze erg druk en open. Er was veel blauw in verwerkt en dat wil ik niet, mijn hoofdkleur is rood.


De hondjes en het hart in het midden is mijn logo, op al mijn merklappen heb ik dit geborduurd. Het zijn onze lieve Jack Russels, nu leven ze voort in ons hart.
De laatste weken is er niet veel uit mijn handen gekomen, mijn energie stond op een heel laag pitje, langzaam komt deze weer terug. Een nieuw project geeft je weer inspiratie, ik ben begonnen met een kleine merklap.
Jeanny heeft het klaar, je kan de link bij haar vinden om het te downloaden.
Het is leuk om te maken doordat er verschillende steken in voorkomen, hier is het begin.
Het stof is 15 draads antiek handgeweven linnen, het garen dat ik gebruik is DMC Variations gemêleerd.7 opmerkingen:

 1. Dat Blackbird lapje is zo leuk om te maken. Vooral die verschillende steken.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De randjes zien er prima uit, ook al heb je eigen randjes gemaakt in plaats van de gegeven voorbeelden. Gewoon doen wat je wilt, dan blijft het een leuk project! Ik heb een tikkeltje spijt dat ik die soldaatjes toch heb gemaakt, maar ik haal ze niet uit.
  Dat merklapje wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi randjes heb je zelf gemaakt met een hele speciale handtekening. Geweldig. Leuk de sampler van BB die ligt hier ook klaar voor later.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mocht ik mijn vernaaide lintenlap afhebben voor de zomervakantie dan neem ik dit lapje mee om te maken, vindt het zo schattig ! Kwam het al eerder op een blog tegen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer Jessie, dat je niet helemaal in orde bent. Ik hoop van harte dat je weer wat energie krijgt, misschien mede door de zon?
  Ondanks dat heb je toch maar weer mooie randjes geborduurd en een nieuw borduurlapje begonnen. Hij is mooi, want ik heb die van Jeanny gezien.
  Een beetje bezig zijn is altijd goed.
  Ik wens je heel vel sterkte!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jessie wat leuk dat je het merklapje bent begonnen, het is zo leuk om te borduren. En wat heb je er een mooi speciaal linnen voor genomen!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo wordt het helemaal jouw randjesproject, heel mooi!
  Het nieuwe merklapje is ook erg leuk. Hopelijk voel je je snel weer fit. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...