Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 7 september 2014

Werk in uitvoering

Nu kan ik kan eindelijk wat werk in uitvoering laten zien, ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. En ik wil nog zoveel maar dat zal voor de echte borduursters wel bekend klinken.
De Sal randen lap gaat steeds meer een eigen leven leiden, de originele  patroontjes heb ik nu wel gehad. Vind ze eigenlijk een beetje kinderachtig worden er zijn zelfs dezelfde gepubliceerd zij het met een ander kleurtje of een steekje erbij.
Vanaf nu ga ik er mijn eigen randen aan toevoegen, ik heb nog 65 cm stof om op te borduren en zie wel waar het schip strand. In het boek KreuzstichMuster aus Graubünden staan prachtige randen in, hier ga ik wat uit maken.


Het bovenste randje is voor de helft klaar.


 Nog wat voorbeelden.Genoeg keuze om de rest op te vullen.

Het freebee merklapje van Blackbird designs is af.

De merklap van Maarie Lukasse, deze was in de vergeethoek beland.

De verrassing van Needlesatwork, een biscornu met patronen van het eiland Marken, midden September komt de vervolgcursus van haar, nu met patronen voor aan de pronkrol. Komt goed uit want daar moet ook nog wat aan gebeuren.

Het begin is er, begrijpen jullie nu waarom ik tijd te kort heb ?
OMDAT IK NOG ZOVEEL WIL MAKEN !!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...