Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 27 september 2014

Vervolg van Needlesatwork

Na het ontvangen van de zomerpost en de vervolg cursus van Needlesatwork ben ik met enthousiasme begonnen aan een naaietui. Wat zijn deze dames geweldig in het bedenken van de prachtigste creaties, als je dit ziet wil je aan alles tegelijk beginnen. (Doe ik niet hoor maar het kost me wel moeite).
In de zomerpost was de biscornu met patronen van de vernaaide linten, in mijn enthousiasme deed ik een greep in de stoffen voorraad van 16 draads linnen. Nadat ik de randjes bijna af had bekroop me het gevoel dat het net niet helemaal vierkant was, en ja hoor ik had linnen gebruikt met 16 draden in de breedte en 14 in de hoogte. Resultaat 1 cm verschil in het vierkant, hier zie je het verschil.


Wat was ik kwaad op mezelf dat ik het niet goed had nagekeken, na enig nadenken heb ik het opgelost met op de korte kanten twee randjes te borduren.

De stiksteekjes heb ik er meteen naast gemaakt en zo is het nu geworden.Dit is het begin van het naaietui, op linnen zijn geweven bandjes met de open zoomsteek genaaid. Het verder verloop zien jullie de volgende keer, de dames die weer mee doen aan de cursus weten dat het een beauty wordt. Voor de lezers even geduld!

11 opmerkingen:

 1. Een prima oplossing voor je biscornu. Is natuurlijk vreselijk schrikken als je erachter komt, dat de stof niet even geweven is, maar uiteindelijk is het toch goed gekomen.
  Ja de e-cursus ziet er weer super uit. Je hebt al goed je best gedaan met het nieuwe werkstuk!
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jessie 2 randjes erbij en het ziet er prima uit, mooi geborduurd, ik ben benieuwd naar het kleurige etui. zonnige groeten uit Rio, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je biscornu is prachtig geworden, als je niets gezegd had over de extra randjes was het helemaal niet opgevallen. Wat leuk dat je het naaietui gaat maken, mooie lintjes heb je hiervoor gekozen. Uit Marken? Groetjes en nog een zonnig weekend verder, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het brede blauwe bandje met de rode hartjes heb ik jaren geleden in Marken gekocht.

   Verwijderen
 4. Nou Jessie, het is helemaal goedgekomen! Je biscornu (ik scchrijf dit woord voor het eerst, zoveel verstand heb ik ervan) is heel mooi geworden!
  En nu maar afwachten waar je nu mee bezig bent.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jessie. Dat heb je goed opgelost. Ik vind het soms wel wat hebben dat de stof niet symmetrisch is.Niet voor een Biscornu.Mooie lintjes uit Marken.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al was je even nijdig op jezelf, je hebt je hoofd koel gehouden en prima opgelost ! En iemand die het patroon niet kent, ziet er niets van ! Leuk om jouw lintjes te zien, weer een heel andere kleurcombinatie. Naai ze verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heb je echt wel heel fijn opgelost met je biscornu, als je er niks over geschreven had wist geen mens het! Het etui wordt vast ook prachtig!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Balen als het niet klopt. maar je hebt het opgelost. Ziet er mooi uit. Leuke bandjes op de onderste foto. Succes met de cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Slimme oplossing en het staat ook nog leuk!
  Ik heb de tweede cursus Markerborduurwerk ook aangeschaft. Ik ben nog niet begonnen de Marker pronkrol te maken, want ik wil eerst de projecten waar ik mee bezig ben afmaken, maar het kriebelt wel. Het is nu al zo leuk en mooi. Ik weet niet of ik echt kan wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het ziet er prachtig uit! wat een goede oplossing zo, ik zou ook zo kwaad op mezelf zijn hahaha.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...