Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 19 februari 2015

Een hele klus

Zoals jullie weten kunnen de dames bij mij de technieken van Hardanger leren, nu gebeurt het wel eens dat ze zich verknippen. Zelf krijgen ze bijna een hartstilstand als dit gebeurt, maar meestal kan ik het wel repareren. Nu was het ongelukje bij haar thuis gebeurt en heeft ze een van haar handwerkvriendinnen er nog aan laten knoeien. Ja, dus ik had er nog wat meer werk aan om dit goed te krijgen, maar het gekke is bij mij hoe groter het probleem, hoe meer uitdaging voor mij om het goed te krijgen.

 
Hier zit het probleem, toen ik deze foto maakte had ik al veel uit gehaald en de geborduurde draden gecontroleerd of deze goed zijn. Je kunt zien dat ik met een contrastdraad zo het werk kan controleren. Zij had draden weggeknipt op de verkeerde plaats dus er moeten draden opnieuw ingeweven worden en de kapotte draden moest ik allemaal afwerken, dat het weer stabiel wordt.

De vervangende draad haal ik voorzichtig langs de kant eruit.

Zie je de wirwar van de draden?

Na 22 uur (had de uren voor de grap bijgehouden) was de klus geklaard.

Nu ziet het er zo uit, de andere vakjes moet ze zelf nog invullen.

13 opmerkingen:

 1. Wow, wat een klus, maar je zult wel trots zijn dat dit weer is gelukt, en de eigenaresse van dit werk niet minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als je je verknipt bij hardanger heb je problemen en jij kan ze dan oplossen, dat had ik nog nooit gehoord. In een ver verleden heb ik ook eens de beginselen ervan gemaakt in een doekje. Knap van je!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uitdaging en een voldoening als het toch weer gelukt is. Je hebt eer van je werk.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit geweldig mooi opgelost. Knap hoor je ziet er helemaal niets meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh vreselijk om je te verknippen, ik leef helemaal met de handwerkster mee. Gelukkig kon je het nog voor haar repareren, wat een klus. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap Jessie! Het is een werk wat veel geduld vergt, weet ik uit ervaring. Je hebt het mooi gerepareerd.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor Jessie!
  Ik vind dit soort handwerk zo-wie-zo kunst!

  Lieve groet,Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is knapt gedaan, prachtig.
  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed, dat je dat kunt (en ook wilt) doen. Gefeliciteerd met het resultaat. Ik heb zoiets ooit gedaan, een niet te repareren fout gemaakt, en toen heb ik alles gewoon in de houtkachel gegooid en ben opnieuw begonnen, waarna het wel goed ging. Nu tel ik alles driedubbel voor ik een draadje doorknip...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat was een flinke operatie, wat een geduld werkje. Een super lieve handwerkjuf ben je. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ken dat gevoel, je hart schiet in je schonenen

  maar wat fijn dat jij het kon repareren

  Schitterend borduurwerk

  Fijne dag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kom ik eindelijk weer eens buurten.... krijg ik gelijk een les uithalen en weer inbouwen. Wat een klus is dat geweest. Grappig dat je de uren bijgehouden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...