Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 7 februari 2015

Heel veel beestjes

Zoals beloofd laat ik nu de gebreide beestjes zien van Ria, zo mooi om jaloers op te zijn. De patronen koopt ze van haar.

Zie je links het poppetje ?

De billetjes tot in detail gebreid, leuk hé.
Dit kleine haasje is nu in mijn bezit, ben er verliefd op. Zie je het mooie handwerk waar het op zit, dit kreeg ik van mijn buurvrouw voor in mijn museum. (Ze zegt altijd dat ik een klein museum heb.)

Dit is handwerk uit Tenerife, zo fijntjes.

9 opmerkingen:

 1. Is dat even leuk, zo'n hele verzameling diertjes! Die zijn niet eenvoudig te breien, dan moet je het echt kunnen! En kijk die kleine haas eens trots zijn op zijn eigen lapje om te zitten.. Beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat zijn de beestje schattig en zo mooi! Ben stiekem weg van de aapjes. Wat een prachtig handwerk kreeg je van je buurvrouw, ze heeft er wel kijk op wat je mooi vindt. Fijn weekend en groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ik blij dat ik dat poppetje niet ben.....zomaar met je billen bloot op het internet.......wat een gepriegel omdat te breien.
  Aardig van de buurvrouw dat ze tijdens haar vakantie aan je dacht !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke en mooie poppetjes! Zelfs tot in de details (de billetjes dus) knap gebreid! .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie en leuke verzameling beestjes en wat een prachtig doekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ria breide al een hele grote familie bij elkaar, het zijn nu eenmaal superleuke patroontjes om te maken, ben er zelf ook aan verknocht en maakte er ook al een paar, maar wil ze wel allemaal maken, de patroontjes heb ik al. En jij kreeg een superlief haasje cadeau en dan dat doekje, echt heel fijn handwerk.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schattige beestjes zijn het stuk voor stuk.
  Het Tenerife handwerkje is zeer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi clubje zit daar op tafel. Anita heeft al veel creaties bedacht.
  Gezellig dat er ook 1 bij jou is.
  Mooi kleedje heb je gekregen van je buurvrouw.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat zijn ze LEUK!!!! ik ben dol op jacobus! ik heb er zelf ook één gemaakt....vond het nog een hele toer hoor! maar zo leuk die patronen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...