Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 8 juli 2012

Speldenkussentjes en Harten

Zo nu en dan vind ik het leuk om wat kleine frutsels te maken en daar heb ik me de laatste dagen mee bezig gehouden.


Dit speldenkussentje heb ik geborduurd met DMC mouline kleur 115 een van mijn favoriete kleuren, op de hoeken heb ik oude linnen knoopjes gezet, op de
achterkant een hart en kleine hartenknoopjes. Dit is voor in mijn terrine.
 
Hier heb ik een engeltje geborduurd en met wat leuke stofjes, kant en knoopjes afgewerkt. Bij het lusje heb ik een bedeltje genaaid waar handmade op staat.
Engeltje in het rose met bijpassende stofjes.
Bij  haar had ik veel inspiratie gekregen ook voor dit hart, het stof is ook bij haar vandaan. Een knoop met de letter J erop, een kantklos bloemetje van Truus oud clublid die vorig jaar overleden is, en andere accecoires.Rode harten gevuld met lavendel of fiberfill.


De achterkant met een leuk stofje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...