Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 13 september 2012

"Tussen Kunst en Kitsch"

Gisteren was ik als introducé een middag naar "Kunst en Kitsch" geweest, georganiseerd door het Vrouwengilde van Heerlen. De lezing werd gehouden door Marijke van Roosmalen sinds 1984 werkzaam in de kunst en antiekwereld en enkele jaren gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties van porselein, glas, zilver, beelden, schilderijen, bijzondere voorwerpen en textiel (vooral het laatste was natuurlijk voor mij interessant). De meeste van mijn trouwe lezers weten dat ik antiek textiel verzamel en ik enkele jaren geleden op een antiekmarkt een geborduurd linnen hemd had gekocht. De betreffende verkoopster vertelde mij toen dat het uit Hongarije afkomstig was waar ik meteen mijn twijfels over had. Het is prachtig geborduurd, destijds heb ik al een bericht hier over gemaakt (staat op mijn oude weblog) en een oproep geplaatst over de herkomst. Er werd toen veel gereageerd maar niemand kon mij een aanwijzing geven over de herkomst en de oudheid van het hemd. Gelukkig zijn mijn vragen nu beantwoord, het hemd is gemaakt van handgeweven linnen, de banen van 33 cm zijn handmatig aan elkaar genaaid en het borduurwerk loopt mooi door, het is 150 jaar oud, afkomstig uit West Europa waarschijnlijk Duitsland. Zij raadde mij aan het hemd zorgvuldig op te rollen in zuurvrij papier zodat het goed bewaard blijft, zij was verrast en enthousiast om dit kledingstuk te mogen taxeren, willen jullie raden waar het voor diende?


Hier zijn heel wat uurtjes aan besteed en de waarde was meer als 10x het bedrag wat ik ervoor had betaald, als jullie weten waar dit kledingstuk voor diende schrijf dan een reactie. Onder degene met de goede inzending zal ik onderstaand speldenkussentje verloten. Reageren kan tot 19 September!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...