Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 27 september 2012

Mijn droom en passie

Op 14 jarige leeftijd belandde ik voor het eerst in het ziekenhuis waar ik noodgedwongen enkele weken moest verblijven en daar maakte ik toen kennis met de Welfare, dit waren dames die zich bezig hielden met patienten om ze creatief  bezig te houden. Sinds die dag was mijn wens en droom om met mensen creatief  bezig te zijn, maar in het leven loopt het vaak anders doordat je toch andere keuzes maakt. Door mijn rugproblemen (zo zie je maar dat alles is   voorbestemd) ben ik op zoek gegaan naar een andere tijdsbesteding en zoals te lezen in mijn profiel is dat ook gelukt. Maar een wens had ik nog en dat was een handwerkkamer waar ik alles kan opbergen en waar ik met vriendinnen gezellig kan handwerken en rondsnuffelen in mijn verzameling. Mijn kamer is klaar (alleen moet de computer er nog worden aangesloten dan is het compleet) jullie hebben al wat kunnen zien. Mijn vriendinnen zijn al enkele malen geweest en genieten net zoals ik, geniet mee.


     


Tijdens onze laatste middag werd ik weer verrast door Willy met een van haar juweeltjes die zijn gemaakt in 1870 waarvan ik al meerdere werkstukken heb mogen ontvangen. Dit is weer een dag met een gouden randje, Willy je weet dat ik dit koester, heel heel erg bedankt!

Dit is weer zo fijntjes millimetersteekjes met de hand gemaakt en een gebreid stoplapje.

Waar 63 voor staat is Willy ook nooit achter gekomen.

Kijk eens hoe klein 26 cm lang, ter vergelijking ik heb er een borduurschaartje naast gelegd.

.

Deze twee stukken heb ik al eerder van haar ontvangen en zijn door dezelfde persoon gemaakt, op mijn blog www.jeshardanger.blogspot.com - labels antiek textiel kan je het verhaal hierover lezen. Mijn motto is dan ook, maak van je leven een droom en van je droom een passie!11 opmerkingen:

 1. Hallo Jessie, Het roodwerk is schitterend.De stoplap ook, mooie kleuren, Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die oude handwerken die je laat zien en fijn dat je zo gezellig met meerdere kunt handwerken nu in je handwerkkamertje...................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat gezellig daar op je kamertje !! En wat een mooie spulletjes heb je gekregen van Willy.
  lieve groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk Jessie, wat kun je nu lekker genieten samen met je handwerkvriendinnen, heel mooi!!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het heerlijk om naar jouw verzameling te kijken en dan een stille wens te doen:Was dit maar van ....M.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave kamer heb je nu! Dat kastje met serviesgoed erop vind ik beeldschoon en dan je prachtige zelf gemaakte en verzamelde spulletjes! Puur genieten! Dat mooi ronde rood geborduurde speldenkussen (?) vind ik prachtig om te zien!
  Ik wens je nog heel lang plezier van jouw droom! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je eigen handwerkkamer, het ziet er fantastisch uit, geniet er van samen met je vriendinnen. Ik zou graag eens tussen je boeken snuffelen.
  Prachtige antieke handwerkstukken laat je zien, schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een hele mooie, toffe handwerkkamer! Ook ik droom daar al jaren van en nu is het zover! Mijn jongste zoon is als laatste uit huis en in zijn kamer krijg ik nu binnenkort ook een hobbykamer! Ik kijk er al naar uit als ik jouw foto's zie. Groetjes Rita :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schitterende werk(jes) laat je zien, van knottedoek tot prachtige gekregen spulletjes. Wat ziet het er allemaal mooi uit en dan ook nog in je eigen kamer! Ik neem aan dat het bed er uit is verdwenen en dat de werktafel nu waarschijnlijk op die plaats staat.
  Living your dream... is een Amerikaanse uitdrukking en jij hebt je droom waargemaakt en er een passie van gemaakt. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijne plek heb je nu om samen te handwerken. Prachtige werkjes heb je gekregen. Helemaal op de goede plek bij jou en dat weet ze. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wunderschöne Stickereien.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...