Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 27 september 2012

Mijn droom en passie

Op 14 jarige leeftijd belandde ik voor het eerst in het ziekenhuis waar ik noodgedwongen enkele weken moest verblijven en daar maakte ik toen kennis met de Welfare, dit waren dames die zich bezig hielden met patienten om ze creatief  bezig te houden. Sinds die dag was mijn wens en droom om met mensen creatief  bezig te zijn, maar in het leven loopt het vaak anders doordat je toch andere keuzes maakt. Door mijn rugproblemen (zo zie je maar dat alles is   voorbestemd) ben ik op zoek gegaan naar een andere tijdsbesteding en zoals te lezen in mijn profiel is dat ook gelukt. Maar een wens had ik nog en dat was een handwerkkamer waar ik alles kan opbergen en waar ik met vriendinnen gezellig kan handwerken en rondsnuffelen in mijn verzameling. Mijn kamer is klaar (alleen moet de computer er nog worden aangesloten dan is het compleet) jullie hebben al wat kunnen zien. Mijn vriendinnen zijn al enkele malen geweest en genieten net zoals ik, geniet mee.


     


Tijdens onze laatste middag werd ik weer verrast door Willy met een van haar juweeltjes die zijn gemaakt in 1870 waarvan ik al meerdere werkstukken heb mogen ontvangen. Dit is weer een dag met een gouden randje, Willy je weet dat ik dit koester, heel heel erg bedankt!

Dit is weer zo fijntjes millimetersteekjes met de hand gemaakt en een gebreid stoplapje.

Waar 63 voor staat is Willy ook nooit achter gekomen.

Kijk eens hoe klein 26 cm lang, ter vergelijking ik heb er een borduurschaartje naast gelegd.

.

Deze twee stukken heb ik al eerder van haar ontvangen en zijn door dezelfde persoon gemaakt, op mijn blog www.jeshardanger.blogspot.com - labels antiek textiel kan je het verhaal hierover lezen. Mijn motto is dan ook, maak van je leven een droom en van je droom een passie!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...