Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 9 september 2012

Toch wat gemaakt.

Onze tijd wordt nog altijd opgeslokt door de vele ziekenhuisbezoeken, we zijn nog niet veel wijzer wat betreft de biopsie (de cellen zien er niet kwaadaardig uit) het wordt nu bekeken door een team artsen waarvan er een gespecialiseerd is in de tumors. Maar eerst komt dinsdag de katherisatie en donderdag hebben we dan een gesprek met de betreffende specialist, tussendoor heb ik toch nog wat gemaakt.

De houder voor het speldenkussen heb ik gekocht op de expositie van Naald en Draad in Roermond, het garen is venus mouliné 2216 op 12 draads stof. Deze staat nu op mijn tafel in de handwerkkamer, hier kan ik heel wat naalden op parkeren.

Deze knottedoek is ook met venus 2216 gemaakt op 16 draads stof met een draadje, sindsdien mijn favoriete kleur rood.

Het begin is gemaakt aan de gordijntjes op 12 draads stof, overdag werk ik hieraan vanwege het daglicht en s'avonds werk ik aan het hardangerkleed. Zo heb ik ook wat afwisseling.

12 opmerkingen:

 1. Spannende tijd nog voor jullie nog en je borduurt maar door, weer zulke mooie dingen gemaakt en ben je aan het maken zeg...........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jessie, het is een prachtig speldekussen geworden in een mooie kleur rood.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat mooi je speldenkussen!!!
  Dat handwerken dat doet goed hé Jessie!! Gelukkig maar, sterkte.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterend speldenkussen is dat geworden en ook je knottendoek is prachtig geworden, maar ja dat kan ook niet anders! Hoop dat ze er snel uitkomen en het allemaal een beetje positief uitpakt! Allebei sterkte gewenst, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi speldenkussen en je gordijntje wordt ook erg mooi. Venus perle is dat een speciaal merk garen of is het een soort van DMC? Het rood spreekt mij wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard ik had me vergist met het garen het is mouliné van Venus een merk dat nu ook al wat jaartjes te koop is. DMC is kwalitatief beter, het Venus was bij de workshop van de knottedoek en deze kleur rood is niet in DMC!

   Verwijderen
 6. Mooie dingen heb je gemaakt, prachtige kleur rood. Sterkte met de ziekenhuisbezoeken en de uitslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi speldenkussen heb je gemaakt en de knottendoek is helemaal geweldig.
  Als je handwerkt verdwijnen de sombere gedachten.
  Ik hoop op een goede uitslag.

  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De knottedoek vind ik super!
  Nog veel sterkte met alles.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig speldenkussen jessie en ook je knottedoek vind ik geweldig mooi, ik heb ook een voorliefde voor rood borduurwerk. Je bent recent met je blog gestart zie ik en ik ga me lid maken, doe jij dat ook bij mij? Sterkte met je man, ik weet wat het is als men je zoiets verteld, heb het zelf ooit meegemaakt. Toch veel sterkte en blijf positief, bij mij is het al 15 jaar geleden! dit is mijn blog (ook dit jaar opgestart) http://all-round-hobbyrita.blogspot.be/. Ik zou zeggen: neem eens een kijkje, maak wat reclame (ga ik ook doen voor jou) en laat een reactie achter...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er allemaal weer mooi uit wat u heeft geborduurd.
  Gelukkig heeft u zo toch nog wat afleiding tussendoor.
  Veel sterkte , en de groetjes , ook aan u man.
  Tot volgende week.
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die Stickereien sind wunderschön.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...