Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 9 september 2012

Toch wat gemaakt.

Onze tijd wordt nog altijd opgeslokt door de vele ziekenhuisbezoeken, we zijn nog niet veel wijzer wat betreft de biopsie (de cellen zien er niet kwaadaardig uit) het wordt nu bekeken door een team artsen waarvan er een gespecialiseerd is in de tumors. Maar eerst komt dinsdag de katherisatie en donderdag hebben we dan een gesprek met de betreffende specialist, tussendoor heb ik toch nog wat gemaakt.

De houder voor het speldenkussen heb ik gekocht op de expositie van Naald en Draad in Roermond, het garen is venus mouliné 2216 op 12 draads stof. Deze staat nu op mijn tafel in de handwerkkamer, hier kan ik heel wat naalden op parkeren.

Deze knottedoek is ook met venus 2216 gemaakt op 16 draads stof met een draadje, sindsdien mijn favoriete kleur rood.

Het begin is gemaakt aan de gordijntjes op 12 draads stof, overdag werk ik hieraan vanwege het daglicht en s'avonds werk ik aan het hardangerkleed. Zo heb ik ook wat afwisseling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...