Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 16 maart 2013

Steekjes & Kruisjes

Hadden we gedacht dat het lente was, we hadden net een week gehad met veel zon en een temperatuur van 17 graden, werden we afgelopen dinsdag getrakteerd op een pak sneeuw van ± 10 cm terwijl we gepland hadden om het donderdags naar Huizen te gaan. Dan maar even navragen bij Marijke bij hun was er geen vlokje gevallen, heerlijk we konden toch gaan. 

Dit was het plaatje s'morgens om 7.00 uur, in de nacht was het -11 graden vorst en plaatselijk spekglad. Samen met nog 4 dames met bus, trein en weer bus, verliep onze reis vlekkeloos en kwamen we om 12.00 uur in hun winkeltje aan. We werden meteen verwend met verse koffie en thee en ondertussen gingen onze ogen rond, wat hadden ze weer mooie kreaties teveel om te onthouden. Maar zoals altijd mag ik van Marijke foto's maken zodat we altijd nog terug kunnen kijken, geniet mee.


Als je hier bent wordt je overstelpt met de prachtigste werkstukken, loop je over
van enthousiasme en ga je met een gevulde tas en hoofd naar huis om zelf weer aan de slag te gaan. Voor de dames die er nog nooit zijn geweest dit is een aanrader want anders heb je heel veel gemist. Wij hebben het ervoor over om 3 uur te reizen, Juni is de volgende planning want dan houden ze een brocante Fair en is de winkel ook open. Houd hun blog goed in de gaten voor de datum, op de foto hieronder zie je wat ik zoal gekocht heb.


Leuke stofjes, knoopjes en band, het boek staat vol ideetjes om oud textiel te verwerken.

Marijke en Gonny bedankt voor jullie gastvrijheid en de vele tips, tot de volgende keer!

11 opmerkingen:

 1. Mijn kantklos lerares had ook al zulke enthousiaste verhalen over de winkel in Huizen. Nu ik de foto's zie begrijp ik waarom. Dit is echt een eldorado. Werkelijk smullen en wat wordt je hier hebberig van. Kan begrijpen dat jullie er de lange rijs voor over hadden.
  Veel plezier met je mooie aankopen.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zul je met een hoofd vol inspiratie naar huis gegaan zijn. Het lijkt me een geweldig winkeltje, misschien ga ik er ook maar eens kijken!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellige dag, een hoop inspiratie en een geweldige buit! Heerlijk je kunt weer lekker aan de slag! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oohhh en aaahhhh, het is net een snoepwinkeltje, ik ben vast van plan om hen een bezoekje te gaan brengen, even kijken of juni een optie is (dan ben ik een weekje in Nederland voor verjaardagen kleinkinderen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat een leuk winkeltje, maar wel erg gevaarlijk voor de portemonnee, denk ik. Prachtige borduursels en goede ideeën om te gaan maken. Wanneer is die brocante fair in juni? Wij komen rond de 23ste in Nederland. Wie weet kunnen wij naar Huizen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard, de datum was nog niet bekend zo gauw ik het weet plaats ik het op mijn blog!

   Verwijderen
 6. Wow daar moet ik toch eens naartoe. Mooie aankopen. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben duidelijk een heel fijne dag gehad en ervan genoten! Gezellig als je zo wordt ontvangen en met nieuwe ideeën en gerief naar huis kan! Dubbel genieten dus! Spijtig dat ik in België woon of ik ging beslist ook eens langs, hier vindt je zulke winkeltjes niet :(
  Groetjes, rita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk dat je de foto's met ons wil delen, heb ik ook een idee hoe het is daarbinnen.
  Fijn dat jullie zo'n leuke dag hadden.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie durven zeg! Maar zoals je al zegt is het de mooite waard geweest. Binnenkort zal ik ook eens die kant op gaan. Alleen hoef ik er niet zo lang voor te reizen. Jullie hebben erg genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk logje Jessie wat een genot om zo de maandag morgen in te gaan

  Wat een heerlijk uitstapje

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...