Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 21 maart 2013

Waar ik mee bezig ben

Een paar maanden geleden won ik bij haar een give away waaronder het patroon van de vernaaide linten van Marken. Hier wilde ik zeker wat van maken, en door het cursus aanbod van Sary Maas kwam ik op het idee om een Marker tasje te ontwerpen. De vernaaide linten zijn in zwart geborduurd, omdat dit wel erg somber is heb ik bepaalde elementen in rood gemaakt. Het garen is Venus mouliné kleur 2798 (heel donkergrijs) en rood 2216, het rood is dezelfde kleur als in de knottedoek, wil het altijd een beetje op elkaar afstemmen. Hier is het begin en hoe het zich verder ontwikkeld zal ik in mijn volgende blogjes laten zien. Dit is het patroon en onderstaande foto is mijn ontwerp tot nu.
Door het kijken en lezen op andere blogs krijg je de meest fantastiche creaties te zien en zoveel informatie dat je overloopt van enthousiasme. Er tussendoor heb ik deze geurzakjes, gevuld met lavendel gemaakt om in de kast aan een kleerhaakje te hangen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...