Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 18 april 2013

Nonke Buusjke Schinveld Limburg

Vorige week had ik net mijn bericht geplaatst werd ik overvallen door buikgriep, jeetje ik ben in mijn leven nog nooit zo ziek geweest als deze keer. Mijn spieren zijn nog altijd niet op normale sterkte en daarom trakteer ik jullie op een eerste lente foto van mijn balkon en het verslag van vorig jaar van de expositie in Nonke Buusjke. (Vorig jaar was Peter ernstig ziek en de foto's zaten nog op zijn camera)


Geheel verscholen en ingeplant in een natuurljike omgeving is het Nonke Buusjke niet bestemd om een toeristisch trekpleister te worden. Indegendeel! De rust, de stilte is onverbrekelijk verbonden met deze plek en is zelfs een van zijn grootste kostbaarheden. U mag het Nonke Buusjke ook niet beschouwen als een museum, want het is in tegenstelling tot een museum springlevend in al zijn facetten. Het is bedoeld als een schrille tegenhanger van onze huidige onnatuurlijke leefwijze, met alle gevolgen van dien. Het Nonke Buusjke is een plek die stil maakt en tot nadenken stemt, want u maakt een sprong van het heden naar het verleden, waarin u een blik werpt als in een oude kijkdoos, waarin het heden is uitgewist naar het verleden.
Oprichter van het Nonke Buusjke is Theo Berkers (overleden in Mei 2001)
Bron: www.nonkebuusjke.nl
Op het terrein is een nieuw vakwerkhuis gebouwd door vrijwilligers, de ruimte kan worden gebruikt voor exposities, als trouwlocatie en/of workshops te geven. We hebben hiervan ook gebruik gemaakt en de ambiance was hiervoor uiterst geschikt, de reacties waren hartverwarmend en wij hebben net als de bezoekers genoten. Kijk mee!Op de binnenplaats kan je genieten van verse Limburgse vlaai gebakken in de houtgestookte oven.

 Bakkes (bakkerij).

De rekken voor de vers gebakken vlaaien.

De was hangt te drogen.

De mangel.

Naar binnen gluren hoe de expositieruimte eruit ziet.Samen met Ria het Hardangerborduurwerk aan het ophangen.

Marco is de kerstboom in elkaar aan het zetten.


In de ruimte zijn kleine ramen dus komt er weinig daglicht naar binnen.
Deze reportage is een kleine greep wat er in Nonke Buusjke te zien en te beleven is. U zult des te meer verrast zijn als u dat zelf, via een bezoek gaat ontdekken.
De openingstijden zijn van Mei t/m September op zaterdag en zondag van 14.00 
tot 17.00 uur. voor speciale activiteiten en extra openingstijden kijk dan op boven geplaatste website.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...