Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 3 april 2013

Niet veel gemaakt

Veel heb ik niet gemaakt vorige week is een van mijn handwerkvriendinnen plotseling overleden je houdt er rekening mee maar het was toch schrikken. Ze werd getroffen door een hersenbloeding, na vier dagen coma is ze overleden in de leeftijd van 86 jaar. Haar wens is hierdoor vervuld want ze wilde absoluut niet in een verzorgingshuis terecht komen. In haar leven is ze ook altijd actief geweest met naald en draad (haar echtgenoot was kleermaker) als het druk was hielp ze mee in het atelier. In haar vrije tijd heeft ze prachtige werken gemaakt, waaronder vele merklappen.
In mijn eerste blog (weblog) had ik een bericht aan haar besteed, deze mooie bedsprei met bijpassend kussen had ze gemaakt waar ze heel trots op was. Nu lag hij als laatste afscheidsgroet op de kist met een witte lelie. Irma bedankt voor de vele gezellige uurtjes om samen onze passie te delen.
Het afgelopen jaar had ze er geen zin meer in, het lukte me niet om haar nog ergens enthousiast voor te maken. Het leven gaat verder maar toch is het heel vreemd want na mijn wekelijkse fysio ging ik meestal een kop koffie bij haar drinken, ze woonde er vlak naast en onwillekeurig kijk je naar het raam waar ze meestal naar buiten zat te kijken.

12 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd, Jessie.
  Het maakt niet uit wat haar leeftijd was, je zult haar gewoon missen. En ja, het leven gaat door, maar je mag er best even stil van zijn.
  Sterkte.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn deelneming met het verlies van je vriendin, je zal ze nog dikwijls missen, zeker bij het handwerken zal je nog veel aan haar moeten denken, maar ook goede herinneringen koesteren aan dingen die je samen deed. Zo zou ook zij het willen denk ik.
  Veel moed en sterkte, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar, sterkte met dit verlies en koester de mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd met het verlies van je vriendin. Ook al zag je het mogelijk al een beetje aankomen, het is toch altijd hard als het echt zover is. Gelukkig heeft ze niet in een verzorgingshuis hoeven wonen, zoals ze wenste, maar je denkt toch altijd terug aan de tijd dat je samen nog lekker aan het hobby-en was. Ze heeft een mooie set gemaakt en het was een waardig afscheid met het pronkstuk van haar werk op de kist. En dat je nu even niet veel gemaakt hebt, is heel begrijpelijk. Veel sterkte met het verlies.
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat droevig. Ik leef met je mee. Het blijft een gemis om een lieve vriendin niet meer te kunnen ontmoeten, dat weet ik uit ervaring met Annemieke, die alweer 2 jaar geleden (precies rond deze tijd) is overleden. Jouw vriendin heeft een prachtige sprei gemaakt. Aangrijpend om dat op de kist te zien. Zo hadden wij een witte Schwalmische doek over Annemieke's kist gelegd. Zij was een handwerk-koningin. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh Jessie, dat is schrikken en altijd verdrietig als je van een vriendin afscheid moet nemen. Wat ontzettend mooi dat haar sprei op haar kist lag. lieve groet en veel sterkte,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gecondoleerd !
  Mooi dat de sprei op haar kist lag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een verdrietige tijd voor jou Jessie. Ik wens je heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jessie veel sterkte bij het verlies van deze vriendin.

  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jessie, gecondoleerd met het verlies van je vriendin. Ik wens je sterkte. Mooi dat haar sprei(die erg prachtig is) over haar kist hangt. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jessie veel sterkte met het verlies van je lieve vriendin..
  Liefs uit Amsterdam
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Jessie, gecondoleerd met je verlies van je vriendin, het is moeilijk om afscheid te nemen, kan me voorstellen dat er weer een leeg plekje is
  Ik wens je heel veel sterkte toe
  Wat een schitterend quilt zo over haar kist
  liefs joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...