Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 3 april 2013

Niet veel gemaakt

Veel heb ik niet gemaakt vorige week is een van mijn handwerkvriendinnen plotseling overleden je houdt er rekening mee maar het was toch schrikken. Ze werd getroffen door een hersenbloeding, na vier dagen coma is ze overleden in de leeftijd van 86 jaar. Haar wens is hierdoor vervuld want ze wilde absoluut niet in een verzorgingshuis terecht komen. In haar leven is ze ook altijd actief geweest met naald en draad (haar echtgenoot was kleermaker) als het druk was hielp ze mee in het atelier. In haar vrije tijd heeft ze prachtige werken gemaakt, waaronder vele merklappen.
In mijn eerste blog (weblog) had ik een bericht aan haar besteed, deze mooie bedsprei met bijpassend kussen had ze gemaakt waar ze heel trots op was. Nu lag hij als laatste afscheidsgroet op de kist met een witte lelie. Irma bedankt voor de vele gezellige uurtjes om samen onze passie te delen.
Het afgelopen jaar had ze er geen zin meer in, het lukte me niet om haar nog ergens enthousiast voor te maken. Het leven gaat verder maar toch is het heel vreemd want na mijn wekelijkse fysio ging ik meestal een kop koffie bij haar drinken, ze woonde er vlak naast en onwillekeurig kijk je naar het raam waar ze meestal naar buiten zat te kijken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...