Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 21 april 2013

Cadeautjes

Gelukkig mijn energie is weer terug dus ben ik meteen aan de slag gegaan, was aardig door mijn kleine cadeautjes heen en heb eerst weer voor wat voorraad gezorgd. Paspopjes gevuld met geurende lavendel, zo heb ik ook cadeautjes voor diegene die niet zo van borduurwerk houden en het is toch handmade.

In totaal heb ik 15 stuks gemaakt, mandje gevuld en de rest opgeborgen. Handig aan een kleerhanger in de kast en de geur komt je tegemoet.


Een lavendel kussentje gemaakt, afgebiesd met passend stofje.

Enkele weken geleden zag ik dit kistje bij Zeeman, vond het leuk om iets in het blauw te maken (hoop dat ze het niet leest) ook voor cadeau en haar lievelingskleur is blauw. De binnenkant van het deksel was afschuwelijk afgewerkt met hardboard, heb er een stofje overheen geplakt om het te camoufleren.


Vond het nog niet goed geslaagd, een zigzagbandje langs geplakt ziet er wat afgewerkt uit.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...