Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 13 juni 2013

Mijn tuin op zes hoog

Nu er weer wat zomerse dagen zijn geweest kan ik jullie het begin van het seizoen in mijn tuin laten zien. Koning winter heeft dit jaar niet zo hard toegeslagen als de afgelopen jaren, hoewel ik mijn vijgen wel elke keer naar binnen heb gezet bij strenge vorst. Dit moet dan in de berging die gelukkig wel vanuit onze balkon bereikbaar is.

Kijk er zijn al wat vijgen aan, deze hebben zich vorig jaar ontwikkeld de sterke overleven. De vruchtvorming gaat altijd door, twee jaar geleden heb ik door het vroege en warme voorjaar twee maal mogen oogsten. Ze smaken heel erg lekker.

Hier is nog een vijg er hebben zich viooltjes in gezaaid, denk van mijn bovenburen want deze heb ik nooit op mijn balkon gehad. Ben er gelukkig mee het ziet leuk uit, ze houden de aarde vast wat toch wel fijn is, want bij harde wind vliegt er altijd veel aarde uit. In totaal heb ik nu drie vijgen staan, vorig jaar een zelf gestekt, een nieuwe gekocht en degene waarvan ik dacht dat deze helemaal bevroren was (afgezaagd tot een klein stammetje) hij stond er nog om op te ruimen begon opeens na maanden uit te lopen hieronder staat hij te pronken, er hebben zich wel nog geen vruchtjes gevormd.


Nog wat zaailingen, gebroken hartje, maarts viooltje en lavendel dit is ook mogelijk op je balkon en is zo in deze samenstelling gegroeid.

Dit was een maand eerder.


Trostomaat, Dalhia en zaailingen van juffertje in het groen, deze komen uit de volkstuin van onze zoon.

Hortensia Annabelle, hier staan er twee van, deze kunnen beter tegen zon als de normale hortensia.


De viooltjes beginnen nu last te krijgen van het warme weer zoals je kan zien dus daar komt wat anders voor in de plaats. Op de bovenste foto staat linksachter een miniatuurroos ben benieuwd hoe lang hij het doet, een roos ontwikkeld lange wortels maar het is het proberen waard. In de onderste pot heb ik een knolbegonia en gele bidens geplant.

Roos Ninetta

Vrouwenmantel (zaailing) en lavendel, bakje van de kringloop.


Dit hoekje heb ik opgevuld met een tafeltje en oud stoeltje om de muur wat te bekleden. Jaren stond er een Passie flora maar twee jaar achter elkaar is hij bevroren, de klimroos ziet er ook niet al te best uit misschien zet ik er een clematis bij. Rechts onder staat de roos Misty Hit in pot.

Zaailing Cosmea in het rose, deze had ik vorig jaar in potten gezaaid en waren bijna twee meter hoog geworden, bij het winter klaar maken gaat de aarde naar de volkstuin van zoonlief en daar hadden deze zich gezaaid op de composthoop. Wil nu proberen om te gaan toppen dat ze niet zo hoog worden, ze waaien anders snel om.
 
Jullie zullen wel denken staat dit alles op een balkon, ons balkon is 12 meter lang maar wel niet zo diep, we hebben het geluk dat we op een hoek wonen.


 

11 opmerkingen:

 1. Je hebt een leuk balkon zo.
  Wanneer pluk je een vijg ?
  Als hij helemaal donker van kleur is, of nog wat groenig en rijpt hij na ?
  Het nadeel van helemaal donker laten worden is, dat er ongedierte in komt.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mieke, als hij donker van kleur en een beetje zacht aan voelt pluk ik ze. De wespen zijn er dol op, gelukkig kan je dat meteen zien want dan zit er een gaatje in. Die laat ik dan hangen voor de wespen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zo'n tuin op zes hoog. Wat een weelde!
  Verse vijgen zijn heerlijk. De wielewaal lust ze ook. Wij hadden een hele familie in onze vijgenboom, maar herkenden de kleintjes niet. Die zijn groen met donkere vleugeltjes. Alleen het gele mannetje kun je - als je geluk hebt- zien. Horen doen we ze wel Allemaal dankzij o.a. de vijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook dit jaar ziet je balkon er weer geweldig uit Jessie, nu het mooie weer nog komen dan kan jouw zomer niet meer stuk.

  Lieve groetjes van |Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent heerlijk aan het tuinieren in je potten, leuk toch om er zo heerlijk tussen te kunnen zitten..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je balkon ziet er leuk en gezellig uit Jessie.
  lieve groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke opfleuring van je balkon! Je ziet dat je het zelfs op een klein plekje best gezellig kan maken! En dat is je ongelooflijk goed gelukt hoor :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zoveel buitenruimte terwijl je op een flat woont. Bijzonder dat zelfs op zeshoog de vijgen nog bevriezen! Geniet van je plantjes, fijn dat nu eindelijk alles goed op gang komt. Hier is het ook genieten. Liefs en fijn weekend, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Jessie, wat zal het inmiddels al weer gegroeid zijn allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...