Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 10 augustus 2013

Eindelijk

Eindelijk kan ik jullie een beetje laten zien waar ik nu mee bezig ben, de merklap vordert langzaam heb weer erg moeten wennen aan het 16 draads linnen. Zonder loupje op mijn bril gaat het echt niet meer, gelukkig dat we hulpmiddelen hebben. Overdag werk ik aan de merklap, is toch makkelijker werken als met een daglichtlamp.

Het is ook heel erg uitkijken geblazen omdat de gebruikte kleuren veel op elkaar lijken en je niet per ongeluk de verkeerde kleur neemt want dan wordt het weer uithalen. De Hollandse Leeuw is klaar, maak nu het blad af waar ik mee bezig ben dan kan ik niets vergeten of fouten maken.

Als tweede werkje ben ik begonnen met een kantmotief uit dit boek, er staan prachtige motieven en voorbeelden in.


Dit wordt dan voor mijn pronkrol, het stof is 14 draads kaaslinnen ecru en het garen is een draadje Venus donkerrood 2218. Het Venus garen is naar mijn mening iets sterker als het DMC dit gaat in het gebruik vlug pluizig en dun worden, vooral in fijn stof.

 
Nu laat ik jullie nog een kijkje nemen in mijn tuin, door de warme dagen (heb af en aan met de gieter gelopen) is alles flink gegroeid. De Annabelle Hortensia wat ik kocht bij Intratuin, (2 halen 1 betalen) heeft me verrast met grote trossen bloemen met de Cosmea als buur is het een plaatje.
  
 
 
 
Tijdens het bezoek aan de Lavendeldagen had ik deze Clematis Aljonouska gekocht, deze bloeit nu  weelderig!
 
 
Voor het eerst had ik dit jaar Dahlia knollen in pot geplant, ik vind ze heel erg mooi.

 Het lavendelmeisje tussen de lavendel gezet.

Dit is het hart wat W. heeft gemaakt op de maandelijkse vriendinnendag, het hangt aan haar voordeur!
Mooi hé.

 

14 opmerkingen:

 1. Die Stickarbeiten sind sehr schön. Und die Blumenfotos sind auch super schön.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat laat je veel moois zien, je tuin is prachtig en je borduurwerk wordt ook heel erg mooi ik ben benieuwd wat je daar nog meer bij gaat doen. Het loupje is een uitkomst ik gebruik hem nu ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zwei sehr schöne Stickarbeiten.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat de merklap prachtig gaat worden. Ben benieuwd, ook naar je ander werkje. Hoop dat ik ook vlug terug kan borduren, want door al dat moois te zien, kriebelt het toch wel hard.
  Lieve groetjes, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je borduurwerk ziet er mooi uit Jessie! Vroeger heb ik het ook veel gedaan maar nu kan ik het niet meer doen wegens schouderproblemen.
  Je balkon is ook prachtig. De annabellen zijn mooi. En de cosmea komt er helemaal bovenuit uit.
  Mooi weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je leeuw is schitterend, net als je balkontuin. Geniet van beide en fijn weekend. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren gebruik je bij de merklap, snap best dat ze soms een beetje op elkaar lijken. En het randje wordt ook schitterend, net als je tuin ! Vind je dahlia een mooie kleur, zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De kleuren lijken idd veel op elkaar, dat maakt het wel erg mooi, maar ook moeilijker te zien. Het kant motief is ook prachtig. Je balkontuintje ziet er nog goed uit, je hebt de planten goed verzorgd. Ik hou van Dahlia's, maar heb ze zelf helaas niet. Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi worden dr borduurwerken en je balkon zoet er fantastisch uit! Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jouw leeuw wordt al erg mooi en die geborduurde kantrand ziet er ook al zo mooi uit. Jouw balkon is gewoon een plaatje.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi is het geborduurde kantje! De Nederlandse Leeuw is ook mooi. Als de kleuren op elkaar lijken is het echt heel goed oppassen, maar het ziet er prima uit! Echt daglicht is nog steeds het beste om bij te borduren. Op de donkere avonden in de winter gebruik ik de daglichtlamp, wat gelukkig ook goed werkt. Een -3 leesbrilletje moet ik gebruiken voor het fijnere borduurwerk of de loep-lamp in de avonden.
  Je bazlkon is een plaatje en wat zul je ervan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je merklap is een plaatje, nu al! En je pronkrol wordt vast ook prachtig zoals jij altijd mooi borduurwerk kan maken :) Je tuintje is echt de moeite om te bekijken, ook al is het niet zo groot, het verbaast me hoeveel jij er toch nog staan hebt en alles doet het goed!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi wordt het eerste stukje van je merklap al! en je kant borduurwerk ziet er prachtig uit. Heel fijntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo Jessie ik ben ook weer een beetje terug en wat ziet je tuintje er gezellig uit, heel erg leuk. Ik ben nieuwsgierig hoe je pronkrol gaat worden, ik probeer vanaf nu weer meer aanwezig te zijn. Prettig weekend toegewenst.

  Liefs Joze

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...