Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 10 augustus 2013

Eindelijk

Eindelijk kan ik jullie een beetje laten zien waar ik nu mee bezig ben, de merklap vordert langzaam heb weer erg moeten wennen aan het 16 draads linnen. Zonder loupje op mijn bril gaat het echt niet meer, gelukkig dat we hulpmiddelen hebben. Overdag werk ik aan de merklap, is toch makkelijker werken als met een daglichtlamp.

Het is ook heel erg uitkijken geblazen omdat de gebruikte kleuren veel op elkaar lijken en je niet per ongeluk de verkeerde kleur neemt want dan wordt het weer uithalen. De Hollandse Leeuw is klaar, maak nu het blad af waar ik mee bezig ben dan kan ik niets vergeten of fouten maken.

Als tweede werkje ben ik begonnen met een kantmotief uit dit boek, er staan prachtige motieven en voorbeelden in.


Dit wordt dan voor mijn pronkrol, het stof is 14 draads kaaslinnen ecru en het garen is een draadje Venus donkerrood 2218. Het Venus garen is naar mijn mening iets sterker als het DMC dit gaat in het gebruik vlug pluizig en dun worden, vooral in fijn stof.

 
Nu laat ik jullie nog een kijkje nemen in mijn tuin, door de warme dagen (heb af en aan met de gieter gelopen) is alles flink gegroeid. De Annabelle Hortensia wat ik kocht bij Intratuin, (2 halen 1 betalen) heeft me verrast met grote trossen bloemen met de Cosmea als buur is het een plaatje.
  
 
 
 
Tijdens het bezoek aan de Lavendeldagen had ik deze Clematis Aljonouska gekocht, deze bloeit nu  weelderig!
 
 
Voor het eerst had ik dit jaar Dahlia knollen in pot geplant, ik vind ze heel erg mooi.

 Het lavendelmeisje tussen de lavendel gezet.

Dit is het hart wat W. heeft gemaakt op de maandelijkse vriendinnendag, het hangt aan haar voordeur!
Mooi hé.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...