Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 3 augustus 2013

Zomer 2013

Wat een prachtige zomer hebben we toch, met een paar flinke uitschieters van temperatuur hebben we toch niets te klagen. Borduurvakantie hoort er dan ook bij, alles staat op een lager pitje maar dat komt vanzelf weer terug.
Op woensdag 31 Juli 2013 zijn we een dag naar Goes geweest daar was de expositie van de langste merklap ter wereld in de Grote Kerk. Wat hebben we genoten, 125,62 meter en 45 cm, hoog vervaardigd in 2000 door 243 Zeeuwse (mannen en vrouwen) ofwel "Door ons Gedaen".
Wat een pracht, de opstelling was geweldig door aan een stuk straatjes te vormen waar de merklap op was bevestigd. Je kon niets missen want je liep mooi door de straatjes, natuurlijk heb ik heel veel foto's gemaakt waar ik moeilijk uit kon kiezen, maar ik laat jullie er toch heel wat zien. Er waren veel lappen die het beeld laten zien waar de maker/ster woont met schitterende motieven.
Klik op de foto en je kan het groter bekijken.

De prachtige Kerk, in de hele stad hangen deze prachtige baskets mooi opgemaakt met weelderige bloemen.

 
 
 
 
 
  
 
Het einde van de lap "Door ons Gedaen"

Er was ook nog de grootste merklap van de hedendaagse rode schoollapjes vervaardigd door de jeugd tot 16 jaar.

 
 

Na deze prachtige lappen te hebben bewonderd zijn we eerst voor de inwendige mens gaan zorgen, daarna togen we naar het Museum "De Bevelanden" daar was nog de expositie van de Merkwaardig met het thema Water. Daar heb ik geen foto's van gemaakt, het was er erg donker en mooie foto's maken is niet mijn sterkste kant. Bij het binnen komen zagen we dat er een handwerk café was en werden we gelijk aangesproken in het dialect door Riet Kruitbosch, door allen wel bekend door de Merkwaardigleden. Zij is geboren in Limburg maar door haar huwelijk woont zij in Zeeland.
Er lag deze geborduurde theedoek van haar.

 


Dit Frivolité werk was gemaakt door Tanny Louwerse, zij geeft  cursussen in frivolité.

Hopelijk genieten jullie ook zo hiervan als wij hebben gedaan, anders kunnen jullie nog t/m 15 Augustus in het echt gaan kijken. EEN AANRADER!


17 opmerkingen:

 1. Prachtige delen van de langste merklap ter wereld laat je zien. Vakvrouw-en-manschap. Fantastisch. De theedoek is mooi en het frivolité werk is indrukwekkend. Je hebt genoten dat kan niet anders. Helaas zit er geen bezoekje aan Nederland aan te komen, dus kan ik de tentoonstellingen niet gaan bekijken. Gelukkig kan ik via jouw foto's er toch een beetje van genieten. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohhh wat geweldig!!!je zult wel even bezig zijn geweest om het allemaal goed "op de kiek"te zetten....maar lang niet zo lang als het borduren ervan haha wat een werk he?prachtige foto's!fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's bedankt zo kan ik er een beetje van meegenieten. Het ziet er prachtig uit jullie zullen wel enorm genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn een paar weken terug ook geweest. Maar wat heb je er mooie foto's van gemaakt. Het is inderdaad een aanrader. Bijna te veel moois om in één keer te zien. Gelukkig kan je de kerk vrij in en uit lopen. Van zulke tentoonstellingen krijg je altijd gelijk weer inspiratie.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie expositie is het, ik was bij de opening en heb door tijdgebrek niet alles kunnen bewonderen. Gelukkig gaan we met een gezellig groepje binnenkort nog eens terug.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onvoorstelbaar mooi, zo'n groot werk waar met zovelen aan gewerkt is, super!
  Grtjes, rita.
  Dankjewel dat we mee mochten kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook geweest (in Goes, museum en kerk) Ik heb genoten. Het was prachtig!!
  Groeten uit Deventer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel voor dit geweldige verslag van jullie heerlijke dag in Goes. Ik heb het boek met de langste merklap, maar in het echt is het natuurlijk veel indrukwekkender. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige tentoonstelling en een mooie merklappen!
  Dat is wel een dagje waard!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor het delen van foto's van de tentoonstelling.
  Ik deelde in je blog post op de Facebook-groepen - Sampler World en Merklappen.
  Je hebt veel vreugde vandaag bracht aan vele sampler liefhebbers.

  Thank you for sharing your photos of the exhibit.
  I shared your blog post on the Facebook groups - Sampler World and Merklappen.
  You have brought much joy to many sampler lovers today.

  Barbara Hutson
  Queenstown-sampler-designs.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedank voor je leuke reactie en het op Facebook- sampler World te delen. Hoop dat er nog veel meer liefhebbers van kunnen genieten!

   Verwijderen
 11. Dat is genieten geweest! prachtig he die lange lap over zeeland. Had er al een paar keer wat over gelezen. De letterlap van de kinderen zijn ook erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige foto's en mooi verslag!!! Hoop dat ik deze week naar Goes kan gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooow , wat een fantastische merklap !!! en die theedoek is om van te watertanden !!!

  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ga zaterdag aanstaande en ben benieuwd, de langste merklap heb ik al wel eens bewonderd, maar ik heb toen vast niet alles gezien! Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...