Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 1 januari 2014

Een nieuw jaar, een nieuw project

Een jaar is weer voorbij, wat gaat de tijd toch snel en ik wil nog zoveel maken. Dus we gaan gewoon weer verder en heb me voor het eerst bij een SAL (Stitch A Long) aangesloten, een project van Simone en Annelies elke week publiceert ze twee rand patronen (zijn er in totaal 100). Je bent nergens aan verplicht,  het gebruikte materiaal kan eventueel bij haar besteld worden moet niet. Hier zijn wat details zij gebruikt 11 draads linnen band (is al overal uitverkocht) 20 cm breed en 2 meter lang en 13 strengen mouliné naar keuze.
Mijn keuze is 12 draads stof  ivoor, ik maak het 22 cm breed omdat ik een oude houten spoel heb waar het naderhand op gerold wordt. Het begin is gemaakt, ik maak een open zoom aan beide kanten van 2 cm breed, bij het band is de rand uiteraard afgewerkt!
Het borduurgaren wat ik ga gebruiken is Venus kleur 2216, dit vind ik een prachtige kleur rood dit heb ik al in veel projecten verwerkt, op zaterdag 4-01-2014 worden de eerste randjes op haar blog gezet.
Mijn voornemen is deze dan ook op de zaterdag te maken, twee randen neemt niet zoveel tijd en aan het einde van 2014 hebben we dan een steken rol klaar van 2 meter lang.
Mijn vorderingen zal ik dan elke zondag laten zien, wil er nog iemand aansluiten kijk dan op haar blog.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...