Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 1 januari 2014

Een nieuw jaar, een nieuw project

Een jaar is weer voorbij, wat gaat de tijd toch snel en ik wil nog zoveel maken. Dus we gaan gewoon weer verder en heb me voor het eerst bij een SAL (Stitch A Long) aangesloten, een project van Simone en Annelies elke week publiceert ze twee rand patronen (zijn er in totaal 100). Je bent nergens aan verplicht,  het gebruikte materiaal kan eventueel bij haar besteld worden moet niet. Hier zijn wat details zij gebruikt 11 draads linnen band (is al overal uitverkocht) 20 cm breed en 2 meter lang en 13 strengen mouliné naar keuze.
Mijn keuze is 12 draads stof  ivoor, ik maak het 22 cm breed omdat ik een oude houten spoel heb waar het naderhand op gerold wordt. Het begin is gemaakt, ik maak een open zoom aan beide kanten van 2 cm breed, bij het band is de rand uiteraard afgewerkt!
Het borduurgaren wat ik ga gebruiken is Venus kleur 2216, dit vind ik een prachtige kleur rood dit heb ik al in veel projecten verwerkt, op zaterdag 4-01-2014 worden de eerste randjes op haar blog gezet.
Mijn voornemen is deze dan ook op de zaterdag te maken, twee randen neemt niet zoveel tijd en aan het einde van 2014 hebben we dan een steken rol klaar van 2 meter lang.
Mijn vorderingen zal ik dan elke zondag laten zien, wil er nog iemand aansluiten kijk dan op haar blog.

10 opmerkingen:

 1. Jessie voor jou en je familie alle goeds voor 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jessie wij wensen jou ook een schitterend en creatief 2014 toe.
  Wat leuk dat jij je ook bij de grote schare randjesborduursters hebt aangesloten. Welk merk is Venus? ben reuze benieuwd naar die kleur.
  Ik heb een rol van twee meter zweigart ivoor 14 draads en kijk met belangstelling naar het eerste randje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Monica het Venus garen is te verkrijgen bij www.peddles.nl, het is steenrood een aparte kleur die net niet bij dmc erbij is.De strengen kosten 0.80 per stuk.

   Verwijderen
 3. Allereerst nog de beste wensen voor 2014 !
  Lijkt me een heel leuk project, heb er ook zin aan, ik moet dan wel iets verzinnen als die band nergens meer te krijgen is.
  Ik verheug me weer op maandag.
  groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jessie,
  Voor jou een prachtig en mooi Nieuwjaar waarin ik hoop weer van je mooie werk te mogen genieten.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je ook meedoet. Ik heb linnen van 28 cm breed besteld want ik ga erdenk ik een loper van maken voor op mijn tafel. Ik kan hem dan afwerken aan alle zijden met een mooie quiltstof die ik aan het van dit jaar speciaal hiervoor ga bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeet ik je helemaal een geweldig nieuw jaar te wensen met veel mooie steekjes. Bij deze alsnog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jessie. Alle goeds voor 2014. Ik heb de cursus ook maar ik heb nog geen steekje gedaan.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel mooi borduurjaar! Veel plezier met de randjes. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste wensen voor een goed en gezond 2014 voor jullie allebei! Heel veel leuke steekjes in dit nieuwe jaar! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...