Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 26 januari 2014

SAL randen week 4 en nog meer nieuws

Dit is alweer randje 4, zoals jullie zien heb ik er een beetje van mijzelf aan toe gevoegd, ik heb er dit hartje op gemaakt met het jaartal in gewerkt met een over een draad. Om het er uit te laten springen heb ik er de kleur DMC 796 blauw bij gekozen. Naderhand komen er dan nog mijn initialen bij.


Nu hoor ik jullie denken is dat alles wat ze heeft gemaakt de afgelopen tijd, nee hoor ik heb nog drie tasjes gemaakt voor de theelichtjes in op te bergen. Een nog eens in de kleur rood voor onze dochter, het staat inmiddels bij haar te pronken, en de onderstaande twee heb ik opgeborgen om cadeau te geven, zo heb ik altijd wat in voorraad.


En dan mijn souvenir rol deze ligt alweer een tijdje te wachten in de kast, nu moet ik wel nog wat verschillende technieken maken maar ik wilde graag toch al wat stukken aan elkaar maken. Ik ben natuurlijk ook nieuwsgierig hoe het resultaat gaat worden, jullie ook?
Zal ik jullie op een klein glimpje trakteren? Nou vooruit, een klein glimpje.

 


Ik moet bekennen dat het wel mooi gaat worden, in de loop van de jaren heb ik aardig wat kantjes en bandjes verzameld die ik nu ertussen heb gezet, het ziet er kleurrijk uit. De lappen die klaar zijn zijn nu allemaal aan elkaar en aan de voering genaaid, nu is het nog wachten wat er nog meer aan komt. Later zal ik het in zijn geheel aan jullie tonen.

Nu we zijn er ook nog afgelopen weekend op uit geweest, in Breda is de expositie van Joke Visser Oefenstof  te zien. De expositie duurt nog t/m 03-02- 2014, voor de liefhebbers een aanrader.
Daar wilde ik graag naar toe omdat er ook pronkrollen te zien waren.


 


Dit waren de pronkrollen, voor de dames die die hier nog mee bezig zijn, idieeën genoeg. Er komt nog een vervolg van de merklappen die er te zien waren, het was er heerlijk rustig en je kon fijn op je gemak kijken.
Fotograferen mocht ook, wel zonder flitslicht maar ze zijn toch duidelijk genoeg.


19 opmerkingen:

 1. Wow...was für traumhaft schöne Arbeiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om er zo een verhalen / herinneringslap van te maken.

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je ook de tentoonstelling "oefenstof" hebt bezocht. Het was smullen, was ook mijn ervaring !
  Je pronkrol wordt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij waren er ook, maar mochten geen foto's van dichtbij maken. Jij dus wel ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Monica, er waren 6 bezoekers we hadden de tijd en de ruimte. De toezichthouder gaf me toestemming om zonder flits foto's te maken. Nu ik doe het altijd zonder flits en werk ze thuis wat bij, nu kan ik altijd terug kijken.

   Verwijderen
  2. Sorry, moet zijn Margriet.

   Verwijderen
 5. Je randjes worden mooi en het lijkt op het eerste gezicht net of er een vergrootglas op ligt. En dat je pronkrol. Als de rest net zo mooi is als dit begin wat je liet zien, dan wordt het nog genieten voor ons. Ook de foto's van de tentoonstelling zijn prachtig. Inspiratie genoeg.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad de moeite waard om in Breda te gaan kijken. Ik heb eigenlijk niet zoveel foto's gemaakt, maar hier kan ik nog even terugkijken. Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk worden jouw randjes. Ja, Schitterend was de expositie van Joke Visser. Vandaag was ik bij de rondleiding van Joke in Breda, maar wij mochten géén foto's maken! Ik plaatste daarom maar een gecomprimeerd prentje van haar boek en wat kaarten op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Monica, hadden we elkaar bijna ontmoet, we wilden eerst zondag gaan voor de rondleiding maar realiseerde met toen dat dit veel te lang duurde i.v.m mijn rug. Nu kon ik mijn eigen tempo houden.

   Verwijderen
 8. Hallo Jessie,
  De randen gaan er al leuk uitzien. Leuk dat je er ook een eigen touch aan geeft!
  De pronkrol vind ik prachtig evenals de leuke zakjes die je gemaakt hebt met leuke technieken.
  De tentoonstelling was ook mooi!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jou souvenir wordt prachtig en die leuke tasjes heb je weer mooi gemaakt. en dank je wel voor die mooie foto's die je liet zien van de tentoonstelling. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke draai aan je randjes. Je zakjes vind ik ook zo mooi, idd een erg leuk cadeau. Mooie pronkrollen laat je zien, ik zou ze graag nog in het echt zien. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat mooi wat zit ik hier van te genieten............wat en schitterend handwerk allemaal
  Mooi je geur zakjes
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk een eigen idee toegevoegd aan je randjes en wauw wat een mooi handwerk laat je zien!
  groetjes van Marijke
  www.borduurcrea.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je eigen rol wordt prachtig!!! En ik heb genoten van alle foto's van de tentoonstelling. Wat een mooie werkstukken zitten daarbij.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie randjes en wat laat je prachtige foto's zien. Echt genieten. De zakjes zijn ook zo mooi erg leuk als cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Grappig je blauwe hartje in de randjes rol! Je hebt al kunnen zien, dat ik mijn randjes lap verfranst heb en een eigen beginnetje heb gemaakt.
  De praonkrollen die je laat zien zijn werkelijk prachtyig! Jouwe wordt ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...