Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 26 januari 2014

SAL randen week 4 en nog meer nieuws

Dit is alweer randje 4, zoals jullie zien heb ik er een beetje van mijzelf aan toe gevoegd, ik heb er dit hartje op gemaakt met het jaartal in gewerkt met een over een draad. Om het er uit te laten springen heb ik er de kleur DMC 796 blauw bij gekozen. Naderhand komen er dan nog mijn initialen bij.


Nu hoor ik jullie denken is dat alles wat ze heeft gemaakt de afgelopen tijd, nee hoor ik heb nog drie tasjes gemaakt voor de theelichtjes in op te bergen. Een nog eens in de kleur rood voor onze dochter, het staat inmiddels bij haar te pronken, en de onderstaande twee heb ik opgeborgen om cadeau te geven, zo heb ik altijd wat in voorraad.


En dan mijn souvenir rol deze ligt alweer een tijdje te wachten in de kast, nu moet ik wel nog wat verschillende technieken maken maar ik wilde graag toch al wat stukken aan elkaar maken. Ik ben natuurlijk ook nieuwsgierig hoe het resultaat gaat worden, jullie ook?
Zal ik jullie op een klein glimpje trakteren? Nou vooruit, een klein glimpje.

 


Ik moet bekennen dat het wel mooi gaat worden, in de loop van de jaren heb ik aardig wat kantjes en bandjes verzameld die ik nu ertussen heb gezet, het ziet er kleurrijk uit. De lappen die klaar zijn zijn nu allemaal aan elkaar en aan de voering genaaid, nu is het nog wachten wat er nog meer aan komt. Later zal ik het in zijn geheel aan jullie tonen.

Nu we zijn er ook nog afgelopen weekend op uit geweest, in Breda is de expositie van Joke Visser Oefenstof  te zien. De expositie duurt nog t/m 03-02- 2014, voor de liefhebbers een aanrader.
Daar wilde ik graag naar toe omdat er ook pronkrollen te zien waren.


 


Dit waren de pronkrollen, voor de dames die die hier nog mee bezig zijn, idieeën genoeg. Er komt nog een vervolg van de merklappen die er te zien waren, het was er heerlijk rustig en je kon fijn op je gemak kijken.
Fotograferen mocht ook, wel zonder flitslicht maar ze zijn toch duidelijk genoeg.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...