Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 23 januari 2016

Aan het werk

De dames zijn vol enthousiasme begonnen met het stopwerk, de een wat vlugger als de ander. Maar eerst zal ik laten zien wat het vorige werkstuk was, een 15 sided biscornus met Bargello. Er zijn er ook pas een paar klaar want dit is priegelwerk.

Zoals je kan zien zien de rest is er nog mee bezig, de bloemetjes erop zijn met zijdelint gemaakt.Als ik naar mijn wekelijkse fysio ga wip ik altijd even bij Action naar binnen, deze ligt net om de hoek. Meestal vind ik dan wel iets wat ik kan gebruiken voor onze hobby, zoals voor de kerst deze hartjes.

Ze zijn schattig en opgevuld met fiberfill en daar een stukje stof erover heen. Wij hebben er natuurlijk borduurtjes over heen gedaan.


Jammer genoeg hebben ze plaats moeten maken voor de carnaval artikelen, gelukkig heb ik er wat op voorraad gekocht.

Deze week lag er dit, het wordt gebruikt voor scrapbooking maar als je een beetje zoekt vind je vast wel een patroontje wat erin past.
Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen, 2 stuks voor € 0,49 en de hartjes waren € 0,92

Het eerste is klaar, het paste er precies in, het gaat volgende week naar een vriendin die jarig is. Het borduurwerk heb ik op dubbelzijdige aslan geplakt, de achterkant is bekleed met een stukje karton en met textiellijm achter tegen het frame geplakt. Hier heb ik natuurlijk ook wat voorraad van gekocht, van verschillende heb ik de binnenkant eraf gesneden. Zo heb je wat meer plaats voor het borduurwerk. Wordt vervolgt!

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke werkjes allemaal, Jessie. Het leuke met zo'n cursus is ook dat hetzelfde zo divers wordt omdat iedereen haar eigen kleuren gaat gebruiken.
  En die hartjes vind ik zo lief!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige biscornuutjes! Knap die bloemetjes met zijdelint, dat doe ik je cursisten niet na. Die hartjes heb ik ook flink ingeslagen, ze zijn zo schattig. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk! Die biscornu's staat hier ook nog op een to do lijstje en wat zijn die hartjes leuk geworden, de creativiteit spat er van af! Nu ik ga morgen even neuzen bij de action en misschien vind ik daar ook die leuke raampjes! Veel plezier metal je steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je cursisten hebben prachtig werk gemaakt. De biscornus zijn prachtig. En wat zijn de hartjes toch leuk net als de houten ornamenten. Leuk idee mooi cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige biscornuutjes zijn er gemaakt. Hulde aan de lerares!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier word ik stil van wat zijn deze mooi geworden en wat een prachtig handwerk.

  Compliment aan de dames en aan de lerares

  Groetjes uit Zweden en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Biscornu's maak ikzelf ook heel graag, ze hebben iets magisch vind ik. De hartjes zag ik ook liggen, je hebt ze aardig getransformeerd, knap en die lijstjes, hoe kom je op het idee?
  Geweldig leuk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie biscornu's en leuke vondst van die hartjes. Wist je dat er ook een action facebookpagina bestaat waar zulke ideetjes gedeeld worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het linkje plaats ik apart, dan kun je het eventueel verwijderen.
  https://nl-nl.facebook.com/ActionFanpagina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke ideetjes zie ik op je blog! De Action ligt bij mij ook niet ver weg dus ik ga daar toch ook weer eens even wat beter rondkijken. Vaak zie ik dit soort dingen wel maar "zie"dan niet wat ik ermee zou kunnen. Dus dank je wel! groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...