Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 24 augustus 2012

Een beetje laat en een verassende kennismaking!

Ik ben een beetje laat met mijn bericht dat kwam omdat de computer ineens niets meer deed, gelukkig heeft zoonlief het opgelost. Zaterdag ben ik met mijn handwerkvriendinnen naar de Handwerkexpositie van Naald en Draad geweest, wat was het geweldig, wat een prachtige borduurwerken dit is genieten, de contacten met de andere blogsters waar ik er weer velen van heb ontmoet en zelfs Barbara een van mijn stille lezers waar ik kennis mee heb gemaakt. Barbara ik vond het geweldig leuk om kennis met je maken en dat je mij herkende door het Marker bruidslijf. Door het bruidslijf heb ik kennis gemaakt met Fabienne Bassing schrijfster van boeken voor DMC, een van de standhouders verwees me door
naar haar omdat ze graag mijn rijglijf wilde zien. Zij komt uit Strasbourg   (Frankrijk) sprak gelukkig ook Duits en vroeg of ze mijn Bruidsrijglijf mocht fotograferen, waar ik niets op tegen had. Zij was erg onder de indruk en vertelde mij dat ze een boek was aan het schrijven over oude handwerktechnieken, wat over enkele maanden uit zou komen en vroeg toestemming om deze foto's erin plaatsen met mijn naam. Wat is dit leuk, dit had ik niet verwacht ik kijk er met genoegen naar uit. Bij ons groepje waren 2 nieuwe cursisten en ze waren laaiend enthousiast het was de dag van hun leven. Veel foto's heb ik niet gemaakt, gewoon vergeten door al het moois wat we zagen. Als jullie er meer willen zien kijk dan bij haar en bij haar zij hebben een mooie reportage gemaakt!


Prachtige merklappen, Lierse kant en geborduurde tasjes, Marianne een van mijn cursisten gaat dit maken.
 


Dit boek heb ik gekocht het is Deel 1 van Fabienne Bassing het is gewijd aan Thérèse de Dilmont belangrijk voorloper van de borduurwereld. Het boek vertelt de geschiedenis van het DMC bedrijf en is een getrouwe reproductie van het eerste album van Thérèse de Dilmont. Ben zeer benieuwd naar het volgend deel met de oude handwerktechnieken. Jammer dat het alleen Franstalig wordt uitgegeven maar de foto's zeggen meer dan genoeg.

10 opmerkingen:

 1. Oh wat geweldig en jouw prachtige rijglijfje verdient de aandacht meer dan zeker! Wat leuk, ik kijk nu al uit naar het boek! Je hebt duidelijk genoten van de tentoonstelling en van de aandacht, helemaal verdiend!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend dat jouw rijglijf in een boek van DMC komt te staan! Ik ben plaatsvervangend ontzettend trots!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet naast je schoenen gaan lopen.... Nee hoor, je mag trots zijn op het prachtige werk wat nu door nog meer mensen bewonderd kan worden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo weer mensen te ontmoeten met de zelfde passie voor handwerken. En wat goed voor jou dat ze je bruidsrijglijf zo mooi vonden en dat je met foto's daarvan in een boek komt met oude technieken, gefeliciteerd ermee..............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Jessie wat een eer! Het bruidsrijglijf ziet er ook beeldig uit en is super mooi gemaakt.
  Onze ontmoeting was weer erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige spullen heb je gezien, ja het is ook altijd een mooie tentoonstelling hé. Het boek lijkt me ook wel wat, vlug kijken op Amazon of ze het daar ook verkopen.
  Nog een fijn weekend
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wunderschöne Sachen.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook jouw foto's dragen bij aan de herinnering van een geweldige tentoonstelling. Wat hebben we allemaal genoten van al het moois wat te zien was.

  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is wel een heel leuk bericht, al moesten we er even op wachten. Wat spannend foto's en boek. Gisteren heb ik nog over je prachtige rijglijfje verteld aan iemand. Leuk dat jullie ook zo'n geweldige dag hadden. Ik las al meer enthousiaste verhalen. Volgend jaar toch maar eens naar Roermond.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk Jessie een verslag over Roermond, helaas is het bruidslijf mij ontgaan, Ik had het graag gezien.
  Wat een eer dat je foto van het bruidslijf wordt opgenomen in het nieuwe boek van DMC.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...