Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 9 augustus 2012

Helemaal vergeten!

Bij het opruimen van mijn handwerkkamer vond ik in de mangelbak dit tafelkleed, jaren geleden was ik hieraan begonnen met een eigen ontwerp. Het heeft er jaren gelegen, de mangelbak had ik nodig voor de expositie en daar kwam het te voorschijn. Het is 8 draads stof van Liebfried (normaal gebruik ik fijnere stof) maar omdat het zo zwaar is vond ik het mooi voor op de eettafel. Als mijn Marker rijglijf klaar is ga ik hier aan verder, gelukkig heb ik een schrift waar mijn notities, patroontjes, garen en dergelijke in zijn opgeschreven. Anders had ik wel een heel groot probleem want dan moest ik alle boeken gaan doorzoeken, en dat zijn er nog al wat. Hier zie je hoe ver ik was gekomen.
Je ziet overal rijgdraden dit is een handig hulpmiddel bij het tellen van de draden zo zie je gelijk als je een fout hebt gemaakt. De afmeting wordt 160 x 160 cm en voorlopig ben ik niet werkeloos!

Van middag moet ik naar de cardioog voor een echo van mijn hart en krijg ik de eventrecorder mee. Ga ervan uit dat dit ter controle is, want mijn klachten zijn weg.
Morgen krijgen we de uitslag van de tweede biopsie van Peter (er waren twee tumors te zien waarvan er een na biopsie goedaardig bleek te zijn) het is nog even spannend. Hopelijk valt deze uitslag ook mee, dan kunnen we de draad weer oppakken.

10 opmerkingen:

 1. Het zijn wel spannende tijden bij jullie, ik duim!
  Prachtig borduurwerk, goed dat je alles zo zorgvuldig noteert in je schrift.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hardanger is een echte beautie. Ik duim voor jullie! Een goede gezondheid is het allerbelangrijkste! De zon schijnt.. misschien een teken aan de wand? Ik wens jullie het allerbeste! vr gr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat het een goede uitslag is voor Peter en natuurlijk ook voor jou, maar fijn dat de klachten bij jou weg zijn!
  Wat een schitterend kleed wordt dit, echt zonde om in een mand te laten liggen! Ga binnenkort ook een cursus Hardanger doen, kijk er al naar sinds ik jouw mooie ornamentje kreeg!
  Sterkte allebei en nog een fijne zonnige dag! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The tablecloth looks fascinating!
  Wonderful stitching!

  Happy weekend:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat je het onaffe tafellaken na jaren weer terug vindt. Het ziet er heel mooi uit en zoveel prachtige motieven! Tja, dat wordt weer hard doorwerken na je bruidslijf, maar het blijft leuk om te doen, toch?
  Ik duim voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat jullie uitslagen goed zijn en jullie weer gauw de oude zijn. Wat een prachtig kleed ben je aan het maken, we zijn soms weer even vergeten wat we allemaal aan het maken zijn, goed dat je alles op geschreven hebt hoe je het hebt gemaakt. Kun je er weer mee verder...........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig kleed. Wat een spannende tijd voor jullie, duimen dat alles goed is!!!

  Gr. Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jessie het kleed in wording hebben we bekeken op jullie tentoonstelling en het is mooi, moet je beslist aan verder gaan!
  Sterkte voor morgen, wat een spanning!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig tafelkleed ben je aan het maken, ga zo door! Wat een geweldig verhaal over de kat Max en wat goed dat jullie hem in de auto hebben gestopt en hem thuisbrachten. Sterkte met alle onderzoeken en we hopen met jullie op goed nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh Jessie wat een vreselijke tijd maken jullie door! Ik schrok erg, want jullie allebei in zo'n grote lappenmand is heel heftig. Ik ben blij dat jij je weer goed voelt, raar hè zoals die medicijnen ineens problemen kunnen geven, toch hoor ik dat vaker en dan Peter met zulke angstige onderzoeken. Ik kan jullie alleen maar heel veel sterkte en vooral beterschap toewensen.
  Je tafelkleed is schitterend en wat een berg schattige kussentjes heb je gemaakt, enig allemaal. Knap hoor dat je daarmee bezig bent terwijl er zoveel gaande is.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...