Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!donderdag 9 augustus 2012

Helemaal vergeten!

Bij het opruimen van mijn handwerkkamer vond ik in de mangelbak dit tafelkleed, jaren geleden was ik hieraan begonnen met een eigen ontwerp. Het heeft er jaren gelegen, de mangelbak had ik nodig voor de expositie en daar kwam het te voorschijn. Het is 8 draads stof van Liebfried (normaal gebruik ik fijnere stof) maar omdat het zo zwaar is vond ik het mooi voor op de eettafel. Als mijn Marker rijglijf klaar is ga ik hier aan verder, gelukkig heb ik een schrift waar mijn notities, patroontjes, garen en dergelijke in zijn opgeschreven. Anders had ik wel een heel groot probleem want dan moest ik alle boeken gaan doorzoeken, en dat zijn er nog al wat. Hier zie je hoe ver ik was gekomen.
Je ziet overal rijgdraden dit is een handig hulpmiddel bij het tellen van de draden zo zie je gelijk als je een fout hebt gemaakt. De afmeting wordt 160 x 160 cm en voorlopig ben ik niet werkeloos!

Van middag moet ik naar de cardioog voor een echo van mijn hart en krijg ik de eventrecorder mee. Ga ervan uit dat dit ter controle is, want mijn klachten zijn weg.
Morgen krijgen we de uitslag van de tweede biopsie van Peter (er waren twee tumors te zien waarvan er een na biopsie goedaardig bleek te zijn) het is nog even spannend. Hopelijk valt deze uitslag ook mee, dan kunnen we de draad weer oppakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...