Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 28 augustus 2012

Zomer 2012 in mijn tuin op 6 hoog

Zoals elk jaar staat er weer heel wat te bloeien en te groeien in mijn tuin. Ondanks een strenge winter en een slecht voorjaar waar toch weer verschillende planten het niet overleefd hadden ziet het er weer fraai uit.


De voorkant van mijn appartement.Aan de achterkant, snijbonen in pot tot nu heb ik 2 maaltjes kunnen plukken.

Gezaaide pruimtomaat klein soort waar je heel veel van kan plukken.

Gezaaide cosmea is 2 meter hoog geworden, volgende keer een kleiner soort nemen want als het hard waait valt hij om.


Geregeld pluk ik een boeketje voor in een vaas, het leuke is dat ook de knoppen allemaal open gaan.

Afgelopen winter was mijn vijg bevroren gelukkig had ik er 2 stekken afgehaald en deze hadden de winter overleefd omdat ze binnen stonden in water. De foto hierboven is de bevroren vijg waar een stuk van de stam af was gezaagd, omdat hij er nog in stond heb ik af en toe toch wat water gegeven. En zie hier tot mijn grote verbazing is hij weer aan het uitlopen.

Dit is mijn stek.

Deze jonge vijg had ik gekocht op een tuin fair, hier zijn al kleine vijgjes zichtbaar.

Mijn Passie Flora was ook bevroren en ik had een heel klein zielig plantje gekocht bij Praxis, het was afgeprijsd en voor die prijs gaf ik hem een kansje. Dit is hem, hij heeft mij beloond met flinke groei en ontelbare bloemen.


Van handwerken is de laatste tijd niet veel gekomen dat kwam door de nog vele ziekenhuis bezoeken van Peter. Gelukkig was mijn uitslag bij de cardioloog goed, mijn hartkloppingen werden veroorzaakt door het gebruik van antibiotica waar ik een kuur van had. Toen ik ermee voortijdig was gestopt (had zelf het idee dat het hierdoor kwam) waren mijn klachten verdwenen. Ik mag deze dus nooit meer nemen omdat ik hierdoor problemen krijg.

Peter is een verhaal waar geen einde aan komt, begin dit jaar had hij last van langdurige diarree (was 25 kg afgevallen). Na heel veel onderzoeken de klachten waren er niet meer, moest hij in de scan vanwege het grote gewichts verlies. Resultaat 2 tumors ontdekt en er biopten van gemaakt, goedaardig was de conclusie. Vorige week weer een grotere biopsie gedaan (een tumor was erg groot) en moest hij ook nog in de MRI, volgende week krijgen we hier de uitslag van. Er tussen door waren zijn hartproblemen weer aan het opspelen en had hij een blaasontsteking, deze ging niet over en moest snel naar de uroloog, wat bleek een poliep in de blaas (kwaadaardig) deze zou a.s. maandag operatief verwijderd worden. De anesthesist stuurde ons weer naar de cardioloog want hij vond het niet verantwoord om deze operatie door te laten gaan. Nu blijkt dat er een hartkatheterisatie met mogelijk dotteren of weer een operatie er aan zit te komen, kunnen jullie het nog allemaal volgen? Wij soms niet, de operatie gaat voorlopig niet door het hart heeft voorrang, wij hebben dit altijd aangekaart maar dat horen de specialisten niet (gelukkig de anesthesist wel). We hebben dus nog een lange weg te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Je balkon is een groene oase op zes hoog. Je ziet de Liefde die je eraan besteedt, waardoor de planten kunnen groeien en bloeien.
    Ik wens jou en Peter heel veel kracht, sterkte en geduld toe bij de zware weg langs de medische heren. Ik hoop op herstel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat je zo geniet van je balkontuin. Het ziet er prachtig uit en je planten bloeien zo mooi. Leuk dat je al twee keer van je eigen balkon hebt gegeten!
    Ook in onze tuin waren er planten bezweken door de strenge vorst maar sommige hebben zich toch hersteld. Misschien een goede metafoor voor de gezondheid van je man? Ik hoop het zo voor jullie. Liefs en groeten, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...