Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!woensdag 16 januari 2013

Update hardangerkleed

De kerstspullen zijn weer opgeborgen (even is het wel erg kaal) en hebben we weer de draad opgepakt. Afgelopen week heb ik alleen maar aan het hardangerkleed gewerkt, het fijne hiervan is dat je dit gewoon bij het TV kijken kunt doen want je hoeft niet elke keer op het patroon te kijken. Het is wel nog heel veel werk en ik wil nog zoveel andere werkjes maken, vooral kleine. Maar ik doe waar ik zin in heb dat geeft de meeste voldoening. Ik kan niet veel laten zien want het patroon herhaalt zich steeds.


12 opmerkingen:

 1. Heerlijk werk het hardanger. Ik heb het zelf alweer een hele tijd niet gedaan. Wel met cursisten natuurlijk, maar geen groter eigen werk!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt het mooi en ik zou het echt niet met de tv aan kunnen doen, maar ja ben nog een beginner en jij bent een echte prof!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lida,als je de basis kent is het voor jou net zo makkelijk.

   Verwijderen
 3. Het ziet er prachtig uit. Het lijkt op Marker witwerk, wat ik in 1982 heb gedaan. Het zal vast familie van elkaar zijn: Hardanger- en Markerwitwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerard,in al het wit borduurwerk vind je altijd steken die overeen komen.

   Verwijderen
 4. Jeanny,als ik hier aan werk kan ik niet ophouden,maar na een week moet ik toch weer ander werk gaan doen mijn handen en armen beginnen dan op te spelen. Maar dat is helemaal niet erg heb nog gnoeg inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een pracht van een steekjes!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Jessie een hele mooie techniek.
  Fijne avond,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi dit hardanger-kleed, prachtig zo fijntjes......................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat voor zulke mooie verzameling en ik denk dat alle werken in goede handen zijn.M.H.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...