Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 15 februari 2013

Interne verhuizing

Eindelijk is het ervan gekomen, mijn pc staat nu in mijn handwerkkamer maar voor het zover was werd er eerst nieuwe vloerbedekking in de gang gelegd. Dit had twee redenen, de laminaat beviel niet meer en omdat het snoer omgeleid moest worden kwam dat heel goed uit. Marco, onze zoon heeft er tapijttegels gelegd. Natuurlijk hoe kan het anders in rood, het voordeel hiervan is dat de snoeren nou netjes zijn weg gewerkt en het er weer mooi uit ziet. Daarna kwam Marco op het idee om er de rode merklapjes in de gang bij te hangen (deze stonden op een lijst in de handwerkkamer). Dit is ook gebeurd en ik moet zeggen ik ben heel tevreden het is mooi om het rood hier in terug te laten komen.


Nu heb ik onverwacht weer plaats om nog rode werkjes op te hangen, aan patronen geen gebrek dit lag al heel lang dit te wachten (2007) mijn initialen. Ik
maak het in twee kleuren rood, in het volgende bericht zal ik het begin laten zien. Morgen ga ik met een vriendin naar de handwerkbeurs in Zwolle, het is een lange rit maar is de moeite waard!


13 opmerkingen:

 1. Dat ziet er mooi uit. Goed idee van je zoon om die lapjes daar op te hangen. Veel plezier op de handwerkbeurs. Ik hoop ook te gaan met mijn zus.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n mooie muur vol rood borduurwerk, prachtig Jessie! Ik sta er vol bewondering voor en geniet van al dat prachtig werk. Ik kan me heel goed voorstellen dat jij je daar heel goed voelt, dat je trots bent en dit met ons wil delen :) Ben benieuwd naar je nieuwe project.
  Veel plezier op de handwerkbeurs!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het een mooi hoekje geworden met al die rode letterlapjes!!!!!
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je gang nu weer mooi is en die prachtige borduurtjes zijn dus de kersen op de taart! Vooral je monogram vind ik schitterend!
  Fijn weekend en veel plezier op de beurs!
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zo, al die borduurwerken bij elkaar!
  Veel plezier in Zwolle. Zet je nog een verslag van je bezoek aan de Handwerkbeurs op je blog?
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paula, mijn camera zit al in de tas, hoop dat ik eraan denk om foto's te maken. Ben dan zo nieuwsgierig om alles te zien dat ik het soms wel eens vergeet.

   Verwijderen
 6. Wat mooi zijn je rode merklapjes zo bij elkaar, goed idee van je zoon. Heel veel plezier in Zwolle morgen, ik ben net een uurtje thuis en het was een heerlijke dag. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit mooi Jessie, echt om van te genieten.
  Veel plezier op de Handwerkbeurs. Wij zijn net terug van een fantastische dag in Zwolle.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een gezellig hoekje geworden met al die rode borduurwerken. Jessie. Een genot om naar te kijken als je er langs loopt.

  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie plek om de borduursels op te hangen. Kan er lekker van genoten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er mooi uit, die rode merklapjes bij elkaar.
  Ik hoop dat je een fijne dag hebt in Zwolle.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi rood is niet lelijk, zei mijn oma altijd en dat vind ik ook: rood...prachtig. Je borduurtjes hangen er schitterend bij. De initiaal vind ik super!
  Veel plezier in Zwolle!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...