Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!dinsdag 5 februari 2013

Russchische merklap klaar

Zo de Russische borduurlap is klaar met het Russische alfabet en de bekende haan. Het is geborduurd op aidastof 7 blokjes op 1cm. Het bovenste gedeelte heb ik van internet afgehaald en de onderste haantjes zijn van Lada van de Wijngaarden.
Jaren geleden heb ik een grote map gemaakt om stekenlappen als voorbeeld voor mijn cursisten in op te bergen. Omdat er onlangs een nieuwe cursist de Hardanger techniek wilde leren dook ik in mijn map en kwamen deze lappen te voorschijn. Allebei zelf ontworpen, een Hardanger stekenlap en Marker borduren ik denk dat ik ze ga verwerken in de souvenir, de maten zijn juist goed.
In de Hardangerlap heb ik geprobeerd zoveel mogelijk verschillende steken te maken, de stof is 10 draads en het garen is gemeleerd Caron wildflowers. Rechts en Links boven zijn er open naaiwerk randjes verwerkt. De rand is afgewerkt met de hokjessteek en muizentandjes. Anno 2004

De Markerlap is gemaakt op 12 draads stof met de typische Markerranden en het witwerk, dit lijkt veel op het Hardanger en is een lust om te maken. In de randen zijn de lommerdjes verwerkt. Anno 2008

Deze twee sleutelhangers heb ik gemaakt voor onze kleinzonen, met de kerst hebben ze allebei precies dezelfde nieuwe fiets gekregen. Om ze uit elkaar te houden welke van wie is heb ik deze monsters gemaakt, patroontjes hebben ze zelf uit gezocht.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...