Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zaterdag 23 februari 2013

Wat ligt er op mijn handwerktafeltje

In de laatste uitgave van borduurblad staan patroontjes van Merklappen tulpenkinderen, ik vond het wel leuk om er een te borduren voor een geurzakje. Achteraf was wel heel veel werk er kwamen 18 verschillende kleuren in voor waardoor je veel aan en af moet hechten. Het borduurwerk is af, nu moet ik  nog een leuk zakje verzinnen om het te vullen met heerlijk geurende rozen potpourri.


In het volgend blogje zal ik het resultaat laten zien, verder heb ik ook het begin gemaakt voor mijn initialen in de kleuren dmc 815 en 817.

Buiten ligt weer sneeuw het is spiegelglad en koud, heerlijk om binnen lekker te ontspannen met een handwerkje. Het patroon is van A Mon Ami Pierre, bij Casa Cenina in het hele alfabet verkrijgbaar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...