Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!zondag 17 juni 2012

Beutenaken IV

De woensdag begon met weer veel regen maar we wilden toch handwerken, al kon dit niet buiten in de heerlijke tuin waar we een beetje op gehoopt hadden.

Het s' middags kwam Marianne ons bezoeken en bracht beschuit, aardbeien en slagroom mee, nou dat was lekker smullen. De tafel was groot genoeg en zo kon ze gezellig aanschuiven ze had ook haar handwerk bij zich, het was reuze gezellig. Peter heeft de foto's moeten bewerken anders kon je ons niet zien, met al het licht aan was het nog donker binnen, zeker als het regent.

De eerste dag werd de tafel mooi gedekt, daar had Willy voor gezorgd.

Eerst een lekkere kop soep en daarna aardappelsalade (thuis gemaakt) met broodjes.

Hebben jullie ook al eens in de rij gestaan om te mogen afwassen?

De dagen erna hebben we alles laten staan als we gingen slapen (zo zag het uit) en de volgende morgen smeerde iedereen zijn brood op het aanrecht. We waren
op vakantie en hebben  het ons zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Nee dit is geen reclame voor Douwe Egberts, zo bleef mijn boek open liggen en ja jullie zien het goed dit is het begin van ons handwerk als herinnering.


De laatste dag scheen het zonnetje en konden we toch nog buiten handwerken!

Wordt vervolgd!

7 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal prima uit zo samen, handwerken, eten, afwassen en dan ook nog eens buiten handwerken. Leuk zo'n verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jessie, het is wel gezellig bij jullie.Ik ben volger geworden. Ik dacht dat ik al volger was, sorrie maar ik ben nogal chaotisch, Groeten Tony.PS. Ik zal je ook op mijn blog zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jessie, het gaat weer helemaal fout. Ik ben heel je blog afgegaan en weet nu waarom ik dacht dat ik volgerwas.Ik kan ook geen imail vinden ik ik heb ook p.abuis op afmelden geklikt sorrie, Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er allemaal heel gezellig uit, maar wat zou ik graag jullie creaties zien! groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het allemaal zo klikte. Slim bekeken om alles op tafel te laten liggen dat scheelt weer tijd.
  Leuk verslag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er niet alleen heel gezellig uit en dat is het ook wel beslist geweest zijn.
  lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er idd gezellig uit.

  Groetjes van Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...