Liefde voor textiel

Ben Jessie, geboren in 1944 en getrouwd met Peter mijn allerliefste en trouwste supporter. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.
Sinds 1999 geef ik cursus in verschillende handwerktechnieken, mijn specialisatie is
Hardanger, Ajour en Kruissteek borduurwerk (Merklappen ontwerpen). Het werken met naald en draad had al vroeg mijn belangstelling. Als kind speelde ik niet met poppen maar ik maakte er kleertjes voor. Als coupeuse heb ik gewerkt voor een dames modezaak, door chronische rugproblemen moest ik hiermee stoppen.Het werken met naald en draad, verzamelen van antiek textiel, oude handwerk materialen, mijn tuin op zes hoog,en natuurlijk de club zijn mijn grootste passies. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gezellige club, we komen 4x per maand bij elkaar in een mooie ruimte aan de rand van de stad
In deze blog zal ik laten zien wat er zoal gemaakt wordt. Kijk ook eens op mijn de oude blog daar staan ook nog leuke berichten.
jeshardangerblogspot.nl
Reacties ontvangen vind ik heel leuk!vrijdag 22 juni 2012

Verrassingen

Op zoek naar bordjes in onze plaatselijke kringloop kwam ik deze kop en schotels, melkkannetje en suikerpotje tegen voor een prijsje van €3.00 dus ik heb me niet lang bedacht want ze staan mooi bij de terinne die ik had gekregen van Peter.

Het is ook Engels rood en in het melkkannetje heb ik wat kantklosjes gezet.

In dezelfde week kreeg ik van Joke deze mooie oude zakdoekjes toegestuurd, ze had mij er ook een Engels rood bord bij ingepakt, maar op de een af andere manier heeft dit het niet overleefd. Ik vond het zo jammer nog meer voor Joke als voor mij, zo lief dat ze mij dit toestuurd en dan gebeurt dit. Lieve Joke ik weet dat het met liefde is gegeven en nogmaals hartelijk dank!
11 opmerkingen:

 1. Het serviesgoed ziet er mooi uit!
  De zakdoekjes zijn juweeltjes!!!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi setje kopjes, suikerpotje en kannetje. Goed dat het past bij de terrine! Wat lief als iemand (Joke in dit geval) zulke prachtige zakdoekjes stuurt, jammer van dat bord!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke buit uit de kringloop en wat een prachtige zakdoekjes, ik heb ook een paar oudjes en ben daar heel zuinig op!Jammer van het bord, maar ja bij de post zijn ze niet altijd even zachtzinnig! Fijn weekend,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige zakdoekjes Jessie, ze zijn bij jou op een heel goede plek terecht gekomen, heel jammer dat het bord het niet heeft overleefd, maar je hebt wel een schattig setje kunnen kopen en wat een origineel idee om die borden zo te versieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jessie, ik zie mijn andere reactie niet verschijnen, maar misschien komt die nog en ik las dat je het notenbrood hebt gebakken, wat leuk is dat!! Het had mooi op het bord van Joke kunnen liggen, helaas!
  Maar toch, eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jessie, wat een mooi serviesgoed voor een prikkie.Prachtige zakdoekjes, groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat engelse rood... hier is nog iemand daar helemaal vliefd *Ü* op....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jessie ,
  Ja jammer he van het bord.
  Ik heb dat hele koffie servies in de kast staan, dat heb ik in de Uk gekocht, toen ik daar woonden
  Ben blij dat de zakdoekjes wel aan gekomen zijn
  Liefs Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi is dat servies in rood en wit, dat zou ik ook niet kunnen laten staan.
  Wat lief dat stapeltje zakdoekjes van Joke, ze zijn prachtig,jammer van het bord, maar ook een hele reis.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk hè die mooie vonsten zo maar bij de kringloop. Jammer van het gebroken bordje, maar de zakdoekjes zijn prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn moeder heeft ook wat van dat servies in de kast staan. Wij noemen dat het Engelse koffieservies, maar volgens de onderkant is het gewoon in Nederland gemaakt.
  Ik heb al aangegeven dat ze dat aan mij moet toebedelen in haar testament.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...